Setari Cookie-uri

Care este cea mai bună metodă să îți usuci părul: să vedem ce spun specialiștii!

Nu știu tu cum ești, dar când vine vorba de stilizat părul, eu funcționez pe ”simplu și de efect”. Iar la capitolul foehn și alte asemenea de uscat părul, nu am apelat decât în copilărie când eram mai degrabă îndemnată să fac asta. De când am devenit majoră, cred că mi-am uscat părul cu foehnul de maximum cinci ori. În rest, eu folosesc metoda turbanului din prosop. Să fie bine, să fie rău? Hai să vedem care este cea mai bună metodă să îți usuci părul!

Pe mine mă interesează cum să îți usuci părul sănătos, adică cu cât mai puține efecte negative și damage asupra fibrei capilare. Doar la asta ne vom referi astăzi și nu la aspectul estetic al său. Și asta pentru că sunt sigură că există multe feluri în care ne stricăm părul, zi de zi, fără să știm că facem asta! Sunt sigură că există multe metode greșite de îngrijire a părului, la fel cum sunt și multe greșeli în uscarea părului.

Să fim serioase! Până de curând era considerat bine să speli părul zilnic! Și, atunci când există spălat de păr, există și uscatul lui, așa că ia să vedem ce mituri mai există, cum le putem demonta și ce metode sănătoase de a-ți usca părul există.

Prea mult și prea des uscarea părului este ignorată. Dar dacă nu știi care este cea mai bună metodă să îți usuci părul, poți provoca fire degradate, vârfuri despicate, păr electrizat sau țepos, iar asta este tare departe de părul mătăsos pe care toate ni-l dorim. Așa că hai să vedem ce putem face să prevenim asta!

Citește și:

Care este cea mai bună metodă să îți usuci părul?

Ai zice și tu, ca și mine, că cea mai bună metodă să îți usuci părul este să îl lași să se usuce de la sine? Deși pare cea mai naturală metodă, aceasta nu e tocmai completă. Specialiștii te sfătuiesc cum să îți usuci părul sănătos!

Și felul sănătos îmbină uscarea în mod natural, de la sine și uscarea cu foehnul, cu aer rece. Hmm, păi și atunci, cum să facem, când adesea am aflat tot de la specialiști că a usca părul cu foehnul poate cauza degradarea fibrei capilare și chiar deshidratarea scalpului? Ei bine, dacă știi cum să usuci, în tandem, și cu foehnul, și lăsând aerul să ventileze părul, nu vei strica podoaba ta capilară deloc. Ba dimpotrivă!

Aceasta este una dintre cele mai bune metode să îți usuci părul, întrucât aduce cele mai multe beneficii și cele mai puține degradări de-a lungul timpului. Această metodă evită unele dintre cele mai serioase greșeli în uscarea părului, și nu duce la degradarea firului de păr. Așadar, hai să vedem care e rutina câștigătoare și care sunt obiceiurile care strică coama și nu o fac demnă de coperta revistei favorite!

Citește și:

Vezi mai jos care sunt pașii către cea mai bună metodă să îți usuci părul și unde greșești și tu, ca și mine!

Jurnalul unei shopaholice, cea mai bună metodă să îți usuci părul, cum să îți usuci părul sănătos, greșeli în uscarea părului

Alege uscătoare de păr de aici


Cum eviți cele mai comune greșeli în uscarea părului?

Păi, spuneam deja că cea mai bună metodă să îți usuci părul este mixul dintre a-ți lăsa pletele să se zvânte singurele, în aer liber și ”au naturelle”, cu a folosi foehnul alternativ, cu aer rece. Dar așa vei evita degradarea sau electrizarea firului de păr? Se pare că da! Și ca efectul să fie și mai vizibil și ca părul tău să beneficieze complet de această metodă, descoperă și ce greșeli în uscarea părului ai putea să faci, mai jos:

  • Dacă ai părul lung, cea mai bună metodă să îți usuci părul nu este să îl lași desfăcut să se usuce la aer. Părul lung este greoi și curgând, sub efectul gravitației va tensiona rădăcinile dar și fibra capilară care se va rupe ori se va subția.
  • Cum să îți usuci părul sănătos? Nu dormi pe el! Dacă faci duș înainte de culcare, asigură-te că ai pletele uscate înainte de a adormi. Cât părul e umed, dacă te foiești și te întorci în somn, se poate rupe mai lesne. P.S. folosește lenjerie de pat satinată, ca părul tău să alunece pe ele.
  • Ce alte greșeli în uscarea părului poți face fără să știi? Adesea nu greșim la uscare, dar la spălare! Așa că fii atentă să nu utilizezi prea mult șampon, balsam ori mască, dar nici să te zgârcești!

Înainte de a încheia, mai adaug câteva informații legate de cum să îți usuci părul sănătos, cu minimum de damage! Nu ține foehnul nici prea aproape și nici cu aer prea fierbinte.

Citește și:

După ce te speli, lasă pletele să se usuce cam 75%. Apoi folosește foehnul cu aerul cel mai rece posibil. Ține foehnul la cel puțin 12 cm de păr și usucă ușor, fără a apropia. Mișcă foehnul continuu, așa încât să nu se încingă șuvițele. De ce funcționează această metodă?


Alte sfaturi de îngrijire a podoabei capilare: vezi cum să îți usuci părul sănătos!

Pentru că te împiedică să ai părul umed prea mult timp, deci să fie mai sensibil la rupturi, dar te împiedică și să arzi firele de păr. Așadar, nici metoda mea, a turbanului nu e optimă, din același motiv: firele de păr de tensionează cât sunt umede și mărite ca volum!

Extra sfaturi, ca să eviți cele mai comune greșeli în uscarea părului: nu pieptăna părul cât e ud! Astfel se va rupe! Folosește duza de dispersare a aerului de la foehn, nu o arunca! Te va ajuta să nu încurci părul și să nu focalizezi toată căldura pe o zonă mică.

Citește și:

Și acum că am discutat toate aspectele despre cea mai bună metodă să îți usuci părul, îți mai spun doar câteva ponturi de îngrijire, tot de la specialiști! Aplică o spumă sau cremă de volum la baza rădăcinilor, înainte uscare, așa părul va fi mai bufant! Pentru a păstra umezeala în fibra capilară, aplică balsam ce nu necesită clătire la rădăcini, așa părul rămâne hidratat și blochează apa înăuntru fibrei.

Prinde șuvițele laterale de păr cu clipsuri și agrafe, uscând mai întâi lateralele și la final creștetul capului, astfel usuci tot părul și nu încingi tot părul.


P.S. Dacă nu vrei să renunți la metoda turbanului, sau dacă îți va fi greu (eu știu că îmi va veni peste mână după atâta timp) folosește un tricou moale să usuci pletele, prin tapotare. Nu uita să descurci părul lung cu degetele, cât e ud, fără a trage. Prinde pletele în turbanul din tricou și lasă-l acolo timp de 20-30 de minute, cât părul e uscat!

Citește și:

P.S. 2 Una dintre cele mai întâlnite greșeli în uscarea părului este să-l prinzi ud în coadă sau împletituri și moațe peste noapte. Aceasta este rețeta perfectă să distrugi părul, căci în acest fel părul este foarte fragil. Este și ud și tensionat! În plus, tensionezi și rădăcinile și foliculii de păr, riscând, în timp, petice de alopecie.

P.S. 3 Da, cea mai bună metodă să îți usuci părul alternativ, întâi natural, apoi cu foehnul pe aer rece. Nu, metoda de a folosi prosopul la șters sau turban nu face bine pletelor tale. Nu freca părul cu prosopul, căci se degradează, folosește tapotarea! Nu pieptăna firele în exces, când te usuci cu foehnul, așa cauzezi electrizarea și ruperea.

Sper că am învățat împreună cum să îți usuci părul sănătos și ce să eviți! Pup!

Citește și:

Sursa foto front page – Unsplash

Vizionare placuta


Iulia scrie. Scrie content. Scrie despre modă, beauty, vacante. Iulia scrie despre trăiri și gânduri. Iulia scrie cărți pentru copii și un roman. Iulia scrie și aplică strategii în...

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.