Setari Cookie-uri

Hainele din țesături cadrilate adaugă un plus de rafinament ținutei!

Faptul că designerii s-au pierdut pe tărâmuri britanice (englezești și scoțiene) pe mine m-a bucurat teribil. Sunt îndrăgostită de mulți ani de ecosez, tartan, Gingham și alte țesături în carouri! Așa că azi împart iubirea mea pentru haine din țesături cadrilate cu tine. Hai să descoperim împreună cum arată visul britanic al creatorilor de modă în acest sezon!

Se poartă mult modelele de haine din țesături cadrilate! Mai mici, mai mari, mai complexe, mai stilizate și simple. Se poartă multe haine din materiale în carouri, care mai de care mai interesante, de la pattern la gama cromatică. Și, desigur, sunt completate de croieli sofisticate, elegante, eminamente relaxate.

Este o sofisticare și în relaxare, până la urmă. Mai ales în acest sezon când effortless este de-a dreptul prețios, Glamour. Iar când vine vorba de piese vestimentare în pătrățele, deși ai zice că le-am văzut pe toate, ele se reinventează în toamna și iarna aceasta.

Și se reinventează cu grație, feminitate versus androgin, eclectism și funcțional. Hai să vedem împreună cum au defilat pe catwalk, în prezentările de modă, cele mai interesante haine din țesături cadrilate!

Citește și:

cămașa în carouri în ținute lejere

Uite cum să porți cămașa în carouri

Haine din țesături cadrilate: de la ecosez la tartan, britanicii și scoțienii cuceresc mapamondul - care e diferența între imprimeurile în carouri?

Înainte de a intra direct în pliurile ecosezului, hai să îți spun puțin care ar fi diferențele între aceste țesături. Tartanul și ecosezul sunt asemănătoare. Sunt țesute din fire de lână, bumbac, chiar și mătase, au carouri mari, adesea în culorii vii (deși tartanul cunoaște și variante mai neutre, cu gamă de marouri și culorii de pământ) și în multe tonuri.

Tartanul este de origine englezească, în timp ce ecosezul este specific Scoției, fiind diferit în funcție de regiune. Despre Gingham, îți spun că este realizat din bumbac în general, dar designerii l-au propus și din stofe sau lână. Pe acesta îl recunoști după alternanța pătrățelelor în tonuri diferite. Este, de asemenea englezesc.

Citește și:

Nu că ar conta prea mult originea acestor haine din țesături cadrilate, căci designerii le-au asortat destul de departe de ”clasic”. Vei observa că mulți creatori de modă au mizat pe haine din materiale în carouri, fie ele în piese de purtat pe dinafară (geci, paltoane, pardesiuri), fie în articole de purtat pe dinăuntru (cămăși, bluze, fuste, rochii, pantaloni). Așadar, dacă vorbim despre piese vestimentare în pătrățele, trebuie să știi că ele s-au văzut cam așa la Fashion Week:

haine groase din țesături cadrilate în carouri

Alege haine groase din țesături cadrilate de aici

Cum porți haine din materiale în carouri în acest sezon: de la stofe la materiale fluide

Stella McCartney a mers pe haine din țesături cadrilate cu croieli androgine, oversize. Mantourile ei cu guler și rever și închidere la două rânduri de nasturi au avut mâneci foarte lungi și au fost asortate sport. Și Saint Laurent a creat haine din materiale în carouri, adesea în linie de redingotă, inspirându-se din tartan, asortându-le cu paiete, dungi și piele!

Citește și:

Un tartan simplificat mult am întâlnit în colecția Philosophy, unde designerii au mers pe piese vestimentare în pătrățele. Costumele androgine cu sacou și pantaloni, din stofă plină au fost asortate cu bocanci și cămăși cu gulere victoriene.

Vezi piese vestimentare în pătrățele aici

Vezi piese vestimentare în pătrățele aici

La Miu Miu am văzut fuste și rochii din țesături groase cadrilate, asortate cu paltoane din vinilin în tonuri intense și sandale cu șosete.

Iar la Fendi poți găsi un Look All Tartan! Designerii Fendi au propus haine din țesături cadrilate, asortate cu cizme în ton. Croiala androgină a paltonului a fost completată de pliuri și guler de blană, foarte feminine. Mult ecosez, și chiar cu trimitere la felul în care se poartă el, în șaluri drapate peste haine am văzut la Marc Jacobs. Aici vei găsi haine din materiale în carouri, într-un stil feminin (multe rochii), completate de inserții de materiale prețioase (catifea, blană)

Citește și:

Inspirație din Gingham poți vedea, de exemplu la Lemaire, unde mantourile maxi, supradimensionate chiar, au fost combinate cu pantaloni și tunici lungi, oversize. Într-o altă notă, dar rămânând la haine din țesături cadrilate, la Loewe găsești reminiscențe din sezonul trecut, când carourile de Wales au fost must-have.

Aici costumele bărbătești amintesc de costumația de călărie a casei de Wales, fiind completate de inserții de piele și blană. Este poate printre puținele colecții ce au adus pentru toamnă-iarnă 2018-2019 piese vestimentare în pătrățele de acest tip, mai mici.

Mai mari ori mai mici, oricum motivele cadrilate nu s-au oprit cu siguranță în prezentările din acest sezon. Se vor purta, fără doar și poate haine din țesături cadrilate și la anul, cu siguranță în variante adecvate sezonului.

Citește și:

Însă, indiferent de sezon, pot să-ți spun că un mantou de stofă sau alte haine din materiale în carouri, va fi mereu șic! De altfel, când vorbim despre piese vestimentare în pătrățele și cămășile cadrilate vor fi mereu IN! Deci poți investi în aceste haine din țesături cadrilate cu aplomb!

Sursa foto front page – Unsplash

Vizionare placuta


Iulia scrie. Scrie content. Scrie despre modă, beauty, vacante. Iulia scrie despre trăiri și gânduri. Iulia scrie cărți pentru copii și un roman. Iulia scrie și aplică strategii în...

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.