Setari Cookie-uri

Machiajul cu textură lucioasă: de la ochi, pe buze și pomeți

De câteva sezoane se poartă variații de machiaj cu aspect lucios. S-a purtat glitterul sau sclipiciul. S-au purtat texturile metalice. S-a purtat aspectul umed al chipului, buzelor, ochilor și chiar al părului. Ce aduce machiajul cu textură lucioasă în acest sezon și cum îl realizezi și tu? Citește mai jos!

Îmi place să urmez cât de cât trendurile, în sensul că nu-mi doresc să fiu atât de pe lângă încât să port buzele oranj când ele nu s-au mai purtat de ”când era bunica fată”. Totuși, mereu adaptez moda și tendințele în funcție de chipul meu și de tipologia mea și de personalitate, fără doar și poate. Machiajul cu textură lucioasă rămâne printre preferate pentru că mereu se va purta.

Acel look irizant, de bronz proaspăt, acel look care face buzele mai pline, obrazul mai tânăr, ochii mai odihniți și mai seducători. La el mă refer! Și acum că m-am documentat bine-bine, ca să poți obține și tu oricând un machiaj cu aspect lucios la tine acasă. Trebuie doar să parcurgi sfaturile mele și să descoperi cu ce produse poți lucra pentru a obține look-ul dorit.

Citește și:

Poate vrei luciu pe buze, poate la ochi, sau poate pe pomeți ori mici accente de lumină în zonele esențiale. Vom discuta despre toate secretele! Citește și tu cum obții un machiaj strălucitor și fără make-up artist la dispoziție! Doar know-how și ceva îndemânare. De prima parte ne ocupăm astăzi. Pe a doua, cea cu îndemânarea, o exersezi tu pe tine #hihi


Machiajul cu textură lucioasă începe cu un fond de ten strălucitor

Machiajul cu textură lucioasă începe cu un fon de ten lichid, strălucitor. Alege o bază radiantă, cu irizații, una lichidă și care nu acoperă ca o mască. Stai departe de orice fond de ten mat, de orice fond de ten consistent care are acoperire mare sau încarcă chipul. Fondurile de ten naturale, cu o ușoară tentă lucioasă sunt cele mai bune în acest caz. Dacă au acid hialuronic, efectul asupra tenului va fi maximizat!

Citește și:

Pentru că orice machiaj cu aspect lucios are nevoie de un ten ”perfect” (fondul de ten nu este din acela care acoperă totul, amintește-ți propunerea de mai sus!), folosește un creion de tip concealer. Astfel, tenul tău va părea odihnit, clar, sănătos. Anulezi efectiv efectul roșeții pielii și al micilor imperfecțiuni, să nu mai spunem de cearcăne cu un concealer.

Extra pont: secretul către cum obții un machiaj strălucitor dar natural stă în a păstra textura naturală a pielii, deci nu exagera cu concealerul.

Extra extra pont: orice ai face, renunță la pudră pentru a completa look-ul! Dacă totuși e nevoie, folosește o pudră incoloră care difuzează lumina, fără a altera culoarea. Presează pudra pe zona lucioasă (zona T, de exemplu) cu un burețel umed.

farduri de ochi cu aspect strălucitor

Vezi propuneri de farduri de ochi cu sclipici

Citește și:

Alege un blush lucios, autobronzant & vezi și alte trucuri!

Pentru a crea efectul unei fețe care strălucește de la natură, alege un blush în ton piersică și accentuează pomeții natural cu el. Apoi folosind tehnica de blending, dar cu degetele, uniformizează blush-ul către coada ochilor, sub pleoapa inferioară. Vei obține un look de piersică coaptă #hihi.

Machiajul cu textură lucioasă are nevoie de ochi perfecți, clari, limpezi, pentru a arăta perfect. Ochii roșii distrug un machiaj cu aspect lucios, natural, așa că folosește picături de curățat ochii și privirea ta va fi mai clară, fapt ce va ajuta și tenul. Mai există un secret de culise dacă vrei un look natural, lucios: folosește un serum pe pomeți!

Dacă ai peste 40 de ani dar nu numai, iată cum obții un machiaj strălucitor: aplică serum pe ten și mai ales pe pomeți. Apoi, nu uita de o tușă de final cu spray cu apă termală. Așa tenul va părea hidratat și strălucitor.

Citește și:

Extra pont: nu uita înainte de orice machiaj să exfoliezi tenul cu un scrub delicat, unul cu vitamina C lasă pielea mai fină și mai strălucitoare. Dacă vrei să folosești un primer, înainte de a aplica machiajul cu textură lucioasă alege unul ușor, light, care să uniformizeze porii, fără a-i încărca. Așa make-up-ul va rezista toată ziua.


Optează pentru farduri cu tentă sidefată sau cu sclipici

Machiajul cu textură lucioasă continuă cu alegerea fardurilor, a mascarei și a rujului sau a balsamului de buze.

Cum obții un machiaj strălucitor pentru ochi? Optează pentru farduri irizante, perlate sau cu textură sidefată. Nu exagera alegând machiaj cu glitter sau cu textură metalică intensă. Cel mai bine, indiferent de culoarea pielii și a ochilor, funcționează auriul, argintiul, maroul ars (sienna), bejul perlat, albul perlat pentru accente.

Citește și:

Nu uita de finisajele cu mascara (alege un rimel transparent, cu fixare naturală) și în ceea ce privește buzele mergi pe texturi de asemenea lucioase. Un balsam cremos și hrănitor va lăsa buzele cu volum, cu aspect frumos. La fel de bine, pentru un machiaj cu aspect lucios, poți folosi și glossuri. Oricum nu exagera cu prea mult sclipici sau glitter, și nu încărca toate zonele.


De altfel, dacă vorbim despre machiajul cu textură lucioasă, sfatul meu ar fi să mergi mult pe natural și mai puțin pe straturi sau pe încărcare. Alege o zonă de interes (ochi sau gură) și păstrează linii fine, delicate. Scopul acestui stil de make-up este să sublinieze naturalețea pielii și frumusețea naturală a purtătoarei!

Sursa foto front page – Unsplash

Vizionare placuta


Iulia scrie. Scrie content. Scrie despre modă, beauty, vacante. Iulia scrie despre trăiri și gânduri. Iulia scrie cărți pentru copii și un roman. Iulia scrie și aplică strategii în...

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.