Setari Cookie-uri

Rochii cu imprimeu geometric și floral retro pe care să le alegi în vara asta

Retro este tema celor mai mulți designeri actuali. Nu e ca și cum nu s-au mai abordat influențele retro, dar tema este atât de ofertantă și cunoaște atâtea fațete că pot înțelege fascinația aceasta pentru vibrațiile trecutului. Iar când vine vorba de imprimeuri, situația este și mai eclectică. Se poartă multe rochii cu imprimeu retro în vara aceasta, de la floralele anilor 60, colorate, până la motivele cu logo-uri sau dance-pop ale anilor 80.

Ne vom opri asupra celor mai șic rochii cu imprimeu geometric retro și nu numai. Pentru că sunt feminine, senzuale și pentru că mai au un dar: aceste rochii cu imprimeuri la modă în 2018 ne ajută să părem mai zvelte. Păi de ce nu le-am purta?

Sezonul acesta din an e plin de culoare și de imprimeuri interesante, care ne inspiră. Ah, și nu puține au calitatea de a păcăli ochiul ajutându-ne să avem o alură mai zveltă, mai sexy. De la floralele cel mai des întâlnite pe rochii croite cambrat, feminin, până la jocurile de dungi care creează impresia de cinetic, ”spărgând” silueta și ajutându-te să maschezi mici imperfecțiuni, despre toate vom vorbi astăzi, amintind despre modelele de rochii cu imprimeuri la modă în 2018.

Dar, pe lângă calitatea de a echilibra proporțiile, modelele de rochii cu imprimeu retro ale sezonului mai mixează câteva ingrediente ce ne ajută: sunt confortabile și vaporoase, din materiale lejere, ușoare, potrivite în acest sezon călduros și sunt atât de frumoase și de vibrant colorate! Dă-mi voie să te conving să porți și tu rochii cu imprimeu geometric retro și rochițe cu motive florale ori abstracte, tot inspirate din trecut.

Citește și:

Rochii cu imprimeu geometric Pop Culture și printuri abstracte

Geometrismele acestui sezon sunt pe cât de complexe, pe atât de ”clasice”. Se poartă buline, dungi, pătrățele, și abstractizări sau stilizări ale acestora. La Dries van Noten, Balmain, Chanel, Calvin Klein, Balenciaga, Rykiel, Fendi, Miu Miu, Victoria Beckham a fost paradisul carourilor și texturilor cadrilate. Poți alege să porți rochii cu imprimeu geometric retro cadrilat, amintind de perioada anilor 60-70, cu tocuri înalte și groase, cu cizme peste coapse, cu botine de cowboy sau sandale cu baretă.

Modele de rochii cu imprimeu geometric retro dar și floral retro

Modele de rochii cu imprimeu de inspirație retro

De la 60-70 trecem puțin și la anii 80, unde a fost explozia sloganurilor și a mesajelor inspiraționale, adesea combinate în rochii cu imprimeu retro sau tricouri și topuri cu astfel de motive. Și nu putea încheia categoria Pop-Culture retro fără să vorbim despre (în accepțiunea mea) cele mai șic rochii cu imprimeuri la modă în 2018. Despre buline vorbesc, căci ce poate fi mai feminin, ludic, retro și actual ca eternele Polka Dots? În vara asta se poartă monocrome dar și colorate, se poartă amintind de anii 60 dar și de nebunia nouăzecistă, și toate filtrate prin moda actuală, extrem de confortabilă, cu materiale flu-flu, și atât de urbană!

Citește și:

Tot urbane sunt și modelele de rochii cu imprimeu geometric retro ce îmbină motivele artistice, ce amintesc de Pop Art (mult Andy Warhol pe haine în vara asta!) cu cele de tipul afișelor, cu imprimeuri cartoon și elemente abstracte sau geometrice (dungi, curbe, pete de culoare, stilizări, forme geometrice, pensulații expresive, grafisme de creion). Și să nu uităm de nebunia de conserve colorate, inimioare electrice sau printuri cu bani, mâncare, legume sau fructe de la Dior, Dolce & Gabbana sau Balenciaga!

Și tot la modă sunt și modelele de rochii cu imprimeu retro abstract pur! Adesea realizate din materiale eterice, vaporoase, cu motive abstracte îndrăznețe, ce ies în evidență ca într-un tablou cubist purtabil, aceste piese creative sunt perfecte pentru ținutele de vară confortabile și ce nu au nevoie de atenție la accesorizare. Inspirație găsești la Marc Jacobs, Marco de Vincenzo sau Akris.

Citește și:

Rochii cu dungi colorate peste tot - rochii cu imprimeuri la modă anul acesta

E o vară dungată tare! Multe dungi colorate au fost prezente la Săptămânile Modei. Și de toate felurile, dar mai cu seamă colorate. Orizontale, verticale, diagonale, oblice, groase, subțiri, late, înguste, curbe sau în zigzag sau combinate. Am văzut la designeri precum Fendi, Philip Lim, Zero + Maria Cornejo sau Carolina Herrera, rochii cu imprimeu geometric retro, dar și ansambluri, în dungi colorate.

Iar pe lângă dungile acestea colorate (apropo, rochiile cu print dungat curcubeu sunt must-have și le găsești drept inspirație la Dolce & Gabbana, House of Holland sau Philosophy) s-au creat și multe rochii cu imprimeu retro în dungi roz-bomboană. Și nu doar rochii, ci și cămăși, pantaloni, costume.

Citește și:

Cu dungi groase sau mai subțiri, întâlnite la Tadashi Shoji, Monse sau Jason Wu, aceste haine mi-au amintit adesea de anii 80-90 sau de 60-70, căci pe-acolo s-a învârtit moda acestui sezon. Ce alte rochii cu imprimeuri la modă în 2018 îți mai recomand? Zic să vezi și ultima categorie, atât de feminină!

Rochii cu imprimeu retro floral inspirat din moda anilor 60

Se poartă și micro-floralele în vara aceasta. Se poartă și florile suave, pastelate, romantice, eterice și senzuale, așa cum le-au desenat pe șifon, mătase sau voal Gucci, Tadashi Shoji sau Sacai în rochii cu imprimeu retro floral, fie maxi, fie midi.

Dar se poartă și rochii cu imprimeuri florale ce amintesc de perioada anilor 60. Adesea stilizate, grafice, cel mai des colorate în oranj, galben-muștar, verde-smarald, cyclamen, violet, aceste rochii cu imprimeuri la modă în 2018 au defilat, ”pline de vară” la Marc Jacobs, Miu Miu, Thom Browne sau Marni.

Citește și:

De altfel, toate modelele de rochii cu imprimeu retro se reunesc cu numitorul comun că sunt ”pline de vară”. Sunt eterice, vaporoase, răcoroase, senzuale. Sunt confortabile. Și sunt pline de culoare!

Că te oprești la rochii cu imprimeu geometric retro, că alegi altceva, precum florile sau expresia artistică abstractă sau Pop-Art, ai de unde alege! Important este să porți aceste rochii cu imprimeuri la modă în 2018 cu atitudine, cu accesorii la fel de colorate, masive, expresive!

Sursa foto front page – Unsplash

Vizionare placuta


Iulia scrie. Scrie content. Scrie despre modă, beauty, vacante. Iulia scrie despre trăiri și gânduri. Iulia scrie cărți pentru copii și un roman. Iulia scrie și aplică strategii în...

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.