Setari Cookie-uri

Rochii vaporoase fără bretele pentru vara aceasta

Este, cu siguranță, vara rochiilor! Este vara feminității și a senzualității. Toate amestecate cu confortul și lejeritatea unei ținute ușoare, răcoroase. Cum am dedus asta? Este vara în care designerii au creat atâtea rochii, încât ai putea lejer să petreci fiecare zi într-una! Și pentru că despre rochii vaporoase de vară am tot discutat, fie ele cu imprimeu, maxi sau scurte, astăzi îmi întorc energia către un alt item chic. Astăzi am căutat cele mai frumoase rochii vaporoase fără bretele, numai bune pentru zilele caniculare în oraș, pentru petreceri sau pentru zilele de concediu.

Sunt feminine, lasă pielea la vedere, arată bronzul auriu în toată splendoarea sa, sunt confortabile, lejere și răcoroase. Sunt suficient de versatile încât să se potrivească și ieșirilor în timpul zilei și seara la o întâlnire, sau noaptea la un party. Dacă e și pe plajă, cu atât mai bine. Sunt pline de culoare și de pasiunea verii. Mă refer la modele de rochii fără bretele, de vară, pe care marile case de modă le-au tot propus în colecțiile lor pentru 2018.

Ralph Lauren a propus multe rochii strapless de vară, majoritatea de seară sau de ocazie, cu corset din vinilin și fustă amplă din tulle sau voal în culori electrice. Oscar de la Renta a creat rochii vaporoase fără bretele, tot amintind de moda anilor 80 și 90, cu corsaje și straturi-straturi de tulle, cu broderii feminine sau volane.

Citește și:

Carolina Herrera a mers pe rochii fără bretele de vară, în lungime midi, amintind de croiala și de vibe-ul anilor 60 și 90. Alexis Mabille a ales să creeze rochii vaporoase de vară, fără bretele, din texturi fluide, plisate, croite larg, fără talie dar și rochii transparente cu umerii goi. Saint Laurent a adus un omagiu modei anilor 80 și 90 cu rochii scurte fără bretele, dar nu vaporoase, ci cu corsete sau falduri bufante din vinilin.

Pe cine avantajează cele mai chic rochii vaporoase fără bretele?

Colecțiile sezonului au fost pline de rochii vaporoase de vară. Lungi, largi, plisate, transparente, cu broderii, uni sau cu imprimeu, cu volane sau fără, cu decorațiuni sau nu, cu decupaje sau inserții sexy. Așa că am ales și eu câteva sugestii cu care să iei vara cu asalt. Sau plaja, de ce nu? Sau poate vreo petrecere, unde vrei să fii extra atrăgătoare. Doar că am mers puțin mai departe, chiar dacă modelele de rochii vaporoase fără bretele nu au fost atât de prezente. Și asta pentru că modelele de rochii strapless de vară aduc un plus de relaxare, prospețime, senzualitate și lejeritate. Ah, și răcoare dacă le porți seara, sau extra bronz, dacă le porți ziua.

Citește și:

Totuși, nu pe oricine avantajează purtarea unor rochii fără bretele de vară. Nu aș recomanda modele de rochii flu-flu, fără susținere în zona bustului nici unei femei ce are bustul generos. Pe de altă parte, o rochie fără bretele, tubulară, va aplatiza și mai mult pieptul unei femei cu bustul mic, deci, dacă te încadrezi aici, alege modele cu volane sau pliuri în acea zonă. Numai bine, se poartă multe rochii vaporoase de vară, cu volane pe piept, și umeri! Cam aceasta ar fi ”zona cu probleme” dacă vorbim despre rochii vaporoase fără bretele.

În rest, ele adaugă un plus de eleganță și zveltețe siluetei, alungind-o. Ele maschează imperfecțiunile din zona abdomenului și a șoldurilor, cu condiția să nu fie mulate. Extra pont: alege să le porți cu ceva toc dacă ești minionă și mergi pe croieli tubulare, fără volane sau ”desfășurate” pe lățime, căci astfel vei părea mai înaltă.

Citește și:

Rochii vaporoase fără bretele pentru un look senzual

Rochii vaporoase fără bretele

Rochii strapless de vară pentru un look feminin, eteric, senzual, dar și practic și funcțional

Cred că putem cădea de acord că modelele de rochii vaporoase fără bretele alese de mine se potrivesc pentru orice ocazie. Modelul vișiniu și cel roz sunt ideale la petreceri sau ocazii speciale. Modelele de rochii fără bretele de vară cu imprimeu floral și volane sunt perfecte în ținute casual sau în concediu, dar și la beach parties sau întâlniri romantice.

În ceea ce privește rochiile tubulare fără bretele (cea cu pattern Boho și cea în dungi), le recomand în combinații casual, sport, la festival sau seara, pe faleză. Rochia oranj fără bretele este favorita mea, și pentru că este simplă dar sexy, cu șliț și detaliile plisate pe piept, dar și pentru că este versatilă și ușor de purtat la aproape orice outfit.

Citește și:

La fel de versatile mi se par și rochiile lungi fără bretele de mai jos. Dacă vrei să porți rochii vaporoase de vară la petreceri, cocktailuri sau chiar ziua, în vacanță și să fii extra feminină și elegantă, clar acestea sunt modelele potrivite pentru tine. Despre sugestiile de rochii strapless de vară cu lungime scurtă, spun doar că mi se par variantele perfecte de zi, de purtat la mare dar și urban, precum și outfit-ul perfect de purtat la petreceri, în club, sau la evenimente speciale, vara. Da, da, chiar și la nunți, dacă dress-code-ul este suficient de relaxat.

Rochii strapless de vară de neratat

Rochii strapless de vară de neratat

Fie că alegi să porți rochii vaporoase fără bretele scurte, fie că le vei purta pe cele maxi, lungi, până în pământ, vei cuceri, cu siguranță privirile! Cu sandale cu toc sau fără, cu sandale cu barete sau șireturi, cu adidași, flats sau balerini, cu pantofi sport sau mocasini, cu sandale cu toc ori platforme înalte, cu teniși ori cu bocanci, modelele de rochii fără bretele de vară te vor face să captezi privirile. Și asta pentru că au ceva senzual și eteric, de feerie, în ele.

Citește și:

Când porți rochii vaporoase de vară, te simți ca o prințesă, când pășești. Pentru mine, una, au exact acest efect! Așa că, mă gândesc că poate și pentru tine! Încearcă să porți rochii strapless de vară și spune-mi dacă efectul este cel scontat!

Sursa foto front page – Unsplash

Vizionare placuta


Iulia scrie. Scrie content. Scrie despre modă, beauty, vacante. Iulia scrie despre trăiri și gânduri. Iulia scrie cărți pentru copii și un roman. Iulia scrie și aplică strategii în...

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.