Setari Cookie-uri

9 șampoane nuanțatoare și colorante pentru schimbare de look instant

E oribil să observi cum, pe măsură ce trec zilele, culoarea părului tău vopsit se estompează, își pierde farmecul. Singura formă prin care poți reda vitalitatea și culoarea părului tău cât mai repede, fără a mai pune vopsea în el, care să-l degradeze și mai mult, este șamponul nuanțator, cel care colorează părul în nuanța dorită în timp record.

Sau poate ai părul blond (natural sau vopsit) sau orice nuanță de păr naturală care permite joaca de-a culorile. Atunci s-ar putea să vrei să îți schimbi culoarea cum dorești, într-o nuanță ușor diferită de cea naturală sau mai radicală, fără să fie implicată vopsea permanentă. Ce trebuie să știi în acest caz este că, indiferent cât de puternic și eficient ar fi un șampon nuanțator, acesta nu are efectul unei vopsele de păr.

Și o nuanță deschisă de șampon colorant nu va avea efecte pe un păr de culoare închisă, ci invers: cu cât mai deschis este părul tău deja, cu atât mai mult poți să te joci cu nuanțe cât mai deschise și variate, chiar și închise, ale șamponului nuanțator.

Iată ce trebuie să știi despre șampoanele nuanțatoare și care sunt cele mai recomandate și apreciate șampoane colorante pe care le-am găsit!

Citește și:

❤️ Șamponul nuanțator: câteva lucruri de știut despre această joacă de-a culorile cu părul

❤️ Șampon de păr nuanțator pliculețe Loncolor Trendy Colors

❤️ Șamponul nuanțator Multi Effect Joanna

❤️ Șampon colorant profesional la plic Verona Laboratories Ryana

❤️ Cutie set de plicuri de șampon nuanțator pentru păr brunet Dexe

❤️ Șampon uscat nuanțator pentru păr șaten sau castaniu Klorane cu lapte de ovăz

❤️ Șampon colorant compact Kevin Murphy Color Bug

❤️ Șampoane nuanțatoare cu reflexii argintii pentru părul alb sau grizonat ori vopsit blond

❤️ Șampon nuanțator natural cu henna Corpore Sano

❤️ Șampon colorant pentru bărbați Gerocossen

Șamponul nuanțator: câteva lucruri de știut despre această joacă de-a culorile cu părul

Citește și:

Mai mult, înainte de a purcede la drum, după ce te-ai hotărât cu ce șampon colorant pentru păr să te joci, ține minte un lucru: e vorba de o „relație” pe termen scurt. Nuanțatoarele pentru colorarea părului nu rezistă la prea multe spălări. Se estompează culoarea părului, iar culoarea „curge” la fiecare spălare. S-ar putea ca nuanțatoarele semipermanente, cu putere mai mare, să reziste totuși la mai mult de 10-15 spălări, însă nu te amăgi! Șampoanele nuanțatoare rămân doar o opțiune de moment!

Șampoanele pentru colorarea temporară a părului sunt perfecte însă și dacă vrei să vezi cum îți stă cu părul colorat într-o anumită nuanță. Pentru că, dacă nu-ți place, poți oricând să te speli pe cap și să scapi cât mai repede de pigmenții de culoare din păr. Sau poți reveni cu o nouă spălare cu vopsire prin șampon colorant, dacă nuanța respectivă te prinde și îți place. Da, te-ai prins, e vorba de o joacă nesfârșită cu culorile! Este al doilea motiv pentru care le-am ales mai mereu de la o vreme, când m-am hotărât să nu mă mai vopsesc permanent acasă, să mai las și părul meu natural în acțiune, să îl mai protejez. Iar când îmi mai venea chef de o schimbare de look și culoare a părului, nu apelam la vopsire propriu-zisă de păr, ci la aceste minuni de șampoane nuanțatoare.

Citește și:

Da, șampoanele nuanțatoare păstrează intactă culoarea părului tău vopsit anterior sau natural, dar pentru o perioadă scurtă. Sau colorează temporar într-o nuanță în care vrei să vezi cum ți-ar sta. Ele sunt o soluție de moment, când, mai ales dacă ai părul deja distrus de la vopsiri repetate, o nouă colorare cu vopsea de păr s-ar putea să te lase fără podoaba capilară mult dorită.

De ce merită să folosești și șampoane colorante, din când în când? Dincolo de a da o pauză de la vopsire puternică părului tău, un șampon nuanțator bun este o opțiune mult mai potrivită decât vopseaua de păr datorită formulei hrănitoare și nutritive. Un șampon colorant lasă părul moale și mătăsos, ba chiar îi adaugă și strălucire.

Astfel, șamponul nuanțator reprezintă produsul perfect pentru a menține culoarea părului tău.

Citește și:

Șampon de păr nuanțator pliculețe Loncolor Trendy Colors

Faptul că lasă un păr fin și care arată bine este primul motiv pentru care am ales, de acum vreo 5 ani, să îmi colorez astfel părul, dincolo de ombre la vârfuri în ultimii ani. În special cu pliculețe de nuanțatoare Loncolor Trendy Colors, într-o mare varietate de nuanțe, pentru toate gusturile și culorile de păr inițiale. Asta pentru că a dispărut de pe piață șamponul în varianta mare, de flacon ca de orice șampon. Era ideal atunci când știai deja ce culoare ți se potrivește și nu voiai să apelezi o dată la vopsea de păr permanentă și gata. Sau dacă erai prea mică să te lase mama să te vopsești. ;)

Șamponul colorant la plic Loncolor Trendy Colors nu conține amoniac sau peroxid/oxidant, ceea ce menține părul sănătos și cu aspect foarte arătos. Are o textură cremoasă, care se aplică ușor, fără probleme, pe părul proaspăt spălat și pieptănat. Se distribuie prin masaj ușor și delicat. Dacă șamponul se dovedește prea consistent sau insuficient ca textură, se mai poate dilua cu apă. Se lasă să acționeze 20-30 de minute și apoi se clătește cu apă caldă.

Citește și:

șampon colorant la plic Joanna MultiEffect

Vezi mai multe detalii

Eu cred că e primul șampon uscat colorant pe care îl văd. Și mai cred că a fost creat astfel tocmai pentru părul de culoare mai închisă, nu neapărat pentru a acoperi fire sporadice de păr alb, cât pentru a nu mai lăsa acele urme de pudră albă pe păr, sesizabilă pe culori de păr închise, așa cum la alte șampoane uscate am pățit periodic. Chiar și la Batiste. De aceea, consider că e în primul rând un șampon uscat cu pudră colorată mai închis tocmai pentru părul șaten sau castaniu, așa cum, probabil, mai există șampon uscat special creat pentru păr brunet. Tocmai de aceea, nu-mi imaginez că are puterea de nuanțare atât de mare, ca la un șampon colorant clasic. Deși se laudă cu o formulă cu pudră în particule foarte mici, insesizabile pe firul de păr…

Citește și:

Totuși, Klorane are marele merit de a fi primul șampon uscat dermatocosmetic cu efecte nuanțatoare pentru păr șaten sau castaniu, care nu irită deloc scalpul și nuanțează ușor firele de păr albe sporadice, uniformizând culoarea părului tău. Adică nu vei mai avea nici urme de pudră specifice șamponului uscat în general.

Șampon colorant compact Kevin Murphy Color Bug

Compactat într-o capsulă simpatică de 5g ca de gândăcel – de aici și denumirea -, șamponul de colorare Kevin Murphy Color Bug se aplică și se spală imediat ce te hotărăști să scapi de culoarea lui. Adică vorbim chiar de un șampon de colorare efemer, atât cât te decizi tu să îl ții pe păr. Cam ca ceara colorantă pentru păr.

șampon colorant compact Color Bug Kevin MurphyVezi mai multe detalii

Acesta se folosește pentru colorare non-permanentă, așadar, pentru distracție – de zi sau de noapte. Eu îl văd excelent pentru un look de festival, că tot vine vremea lor curând. Mai ales că e disponibil în nuanțe foarte originale: metalică pentru strălucire, roz, portocaliu, mov, alb, neon.

Pune-ți un prosop pe umeri, aplică un produs pentru păr (ca să creezi aderență) și apoi întinde acest șampon. Se elimină la fel de ușor cum îl aplici, la prima șamponare și spălare pe cap. ;) Vezi mai multe în video-tutorialul de mai jos!

Vezi mai multe detalii

Șampoane nuanțatoare cu reflexii argintii pentru părul alb sau grizonat ori vopsit blond

Cu siguranță dacă ai fost blondă, te-ai jucat cu șamponul nuanțator cu reflexe argintii, acela care elimină nuanțele triste de blond prea blond, prea galben adică, ori părul alb sau grizonat cu aspect de ponosit! Eu da! Astfel, cu o șamponare cu un șampon nuanțator cu reflexe argintii, metalice, vei obține un look modern, original, ca și cum te-ai fi vopsit. Dar nici pe departe – un astfel de produs de colorare a părului este foarte inofensiv, ba lasă părului un aspect extraordinar de frumos și tentant!

Și să-ți mai spun un secret: șamponul colorant pentru păr alb / gri sau vopsit deja în nuanțe de blond este în tendințe în acest moment, tocmai pentru că are reflexe argintii, tot mai preferat în rândul femeilor pentru că lasă un păr gri metalic, foarte diafan, sidefat ca de perlă. Și este perioada nuanțelor metalice de păr și nu numai. A culorilor cât mai trăsnite! Fără să mai fie nevoie să îți decolorezi părul pentru asta sau să îl vopsești direct în astfel de nuanțe. Eu îți sugerez să alegi doar acele șampoane profesionale pentru colorarea părului grizonat sau alb ori vopsit blond deja. Cum ar fi:

șampon de păr colorant cu reflexe argintii pentru păr gri, alb sau vopsit blondVezi mai multe tipuri

Șampon nuanțator natural cu henna Corpore Sano

În sfârșit un șampon colorant la flacon, ca orice șampon obișnuit! Cum foloseam pe vremuri… Și mai este și natural, chiar bio. Este disponibi în mai multe nuanțe de henna organică: petru păr blond, pentru păr roșcat, pentru păr castaniu, pentru păr alb și grizonat, dar și pentru păr brunet.

Șamponul colorant natural cu henna bio Corpore Sano este recomandat atât pentru păr vopsit în culoarea pe care ți-o dorești intensificată, cât și pentru păr natural. Acesta revitalizează părul, intensifică nuanța părului, conferă aspect sănătos și strălucitor. Este ideal pentru persoanele care nu vor să-și coloreze părul sub nicio formă cu produse cosmetice cu formule chimice, nici vopsea, nici alte șampoane colorante.

Se aplică pe părul umed, se masează până la spumare, se lasă să acționeze 2-3 minute și se clătește apoi cu apă din abundență. Simplu de tot! Ca la orice șampon.

Șampoanele de păr nuanțatoare cu henna bio Corpore Sano conțin Sodium Laureth Sulfathe derivat din nucă de cocos și ulei de palmier, spre deosebire de Sodium Laureth Sulphate derivat din petroleum. Acest ingredient a fost utilizat datorită capacității sale de curățare și spumare, calități unice față de alte ingrediente din grupul surfactanților.

șampon nuanțator cu henna bio Corpore SanoVezi mai multe nuanțe

Șampon colorant pentru bărbați Gerocossen

Vine un moment în viața fiecărui bărbat – mai ales cochet și pedant – când părul grizonat devine prea alb de timpuriu… Și atunci, bărbații apelează și la trucuri ca ale noastre. Cum ar fi un șampon colorant special conceput pentru ei. Cel de la Gerocossen pare o soluție excelentă, inclusiv ca preț (vezi aici prețul actual).

Șamponul nuanțator pentru bărbați Gerocossen Manly colorează rapid părul bărbaților într-o nuanță apropiată de culoarea naturală (șaten, brunet ș.a.), în timp foarte scurt (doar 10 minute). Dar, totodată, oferă părului vigoare și strălucire, un aspect foarte sănătos și plăcut vederii, cea e face ca părul să arate natural, nu vopsit – un lucru foarte important pentru un domn, să nu-l trădeze trucurile secrete de înfrumusețare și întinerire! ;)

Acesta este un șampon de colorare profesional pentru bărbați, rezistent și care chiar previne decolorarea. Este disponibil în recipient de 25 ml, cantitate suficientă pentru o singură colorare.

șampon colorant pentru bărbați Gerocossen Vezi mai multe detalii

Desigur, există șampoane colorante pentru păr care au ca proprietate de bază intensificarea culorii părului vopsit sau natural, cu tendință de decolorare (mai ales vara, în urma expunerii la soare) sau de albire. Acestea nu pot fi considerate însă șampoane nuanțatoare de-a dreptul, pentru că, în afară de a susține culoarea intensă a unei culori de păr, nu colorează în sine părul.

Da, aceste tipuri de șampoane sunt încadrate la produse cosmetice de colorare a părului, pentru că au în compoziția lor pigmenți de culoare și particule fine colorante, însă nu suficient de puternice precum șampoanele de colorare a părului pe care deja ți le-am prezentat.

Dacă vrei să te joci cu culorile vara aceasta, să mergi la festivaluri plină de voie bună și în sfârșit încercând și tu culoarea mult dorită de păr, dar nu mai vrei să te vopsești cu vopsea permanentă care îți degradează podoaba capilară, mizează pe puterea șampoanelor nuanțatoare de păr pe care ți le-am prezentat! Rapid și ușor de utilizat, te vor surprinde și cu greu te vei mai despărți de ele. ;)

Sursă front page foto: Unsplash

Vizionare placuta


Om cu atâtea visuri (și vise!), că nu le poate contabiliza. Dar care știe că mai târziu, cândva, se vor împlini toate. Așa cum multe i-au devenit istorii de povestit...

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.