Setari Cookie-uri

10 reguli sanatoase

Vorbim tot timpul despre diete care de care mai drastice menite sa ne scape de kilogramele in plus sau sa ne ajute sa mai punem cateva pe noi. In incercarea de a avea corpul ideal uitam uneori de ceea ce e mai important, propria sanatate. Pentru a avea un corp frumos, dezvoltat armonios si sanatos trebuie sa ne impunem, in primul rand, un stil de viata cat mai echilibrat.

Cele trei mese ale zilei de care tot auzim sunt obligatorii. Micul dejun ar trebui sa fie destul de consistent incat sa asigure energia necesara pentru cat mai mult din zi. Cea de a doua masa a zilei ii urmeaza in importanta pe cand cina ar trebui sa fie cat mai lejera. Incearca sa iei masa la aceeasi ora in fiecare zi.

4. Permite-ti cateva gustari

Programeaza in jur de doua gustari usoare (spre exemplu un frunct, un iaurt) intre mesele principale care sa iti confere energie si sa iti taie foamea. Acestea iti vor linisti stomacul, iti vor mentine indicele glicemic si iti vor da energie. In plus, astfel nu vei avea nici un motiv sa exagerezi cu cantitatile la masa urmatoare.

5. Nu uita de lichide

Probabil ai auzit de prea multe ori faptul ca trebuie sa bei macar doi litri de lichide in fiecare zi. Insa lichidele nu inseamna neaparat apa. In aceasta categorie se inscriu si supele, ciorbele, sucurile naturale de fructe, ceaiurile neindulcite. Acestea iti hidrateaza corpul si mentin sanatatea pielii si parului tau.

Ca regula, retine ca apa se bea cu macar jumatate de ora inainte de masa, si la o minim o ora dupa masa. In felul acesta digestia alimentelor nu va fi afectata de aceasta.

6. Mananca cat mai multe cruditati

Fruntele si legumele in stare cruda reprezinta o sursa importanta de vitamine si antioxidanti. O parte din substantele minune continute de acestea dispar prin fierbere. Trebuie amintit si faptul ca acestea forteaza organismul sa foloseasca pentru a le digera mai multe calorii decat cele continute de alimentele in discutie.

7. Micsoreaza portiile

Farfuriile mari sunt acompaniate de portii mari iar cele mici sunt insotite de portii mici. Studiile arata ca oamenii au tendinta sa manance mai repede si mai mult atunci cand au in fata mai multa mancare. Prefera sa mananci din vase mai mici si sa savurezi mancarea.

8. Nu te ridica de la masa cu burta plina

Un sfat transmis din generatie in generatie dar care e adesea ignorat ne invata ca nu ar trebui sa mancam niciodata pana ne saturam. Chiar daca ti se pare ca ai putea sa mai mananci refuza o a doua portie. Mai ales in cazul in care mananci repede senzatia de satietate apare cu intarziere astfel incat in momentul in care te simti satula organismul tau a primit deja prea multa mancare.
Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
22 Martie 2010
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.