Setari Cookie-uri

10 reguli sanatoase

Vorbim tot timpul despre diete care de care mai drastice menite sa ne scape de kilogramele in plus sau sa ne ajute sa mai punem cateva pe noi. In incercarea de a avea corpul ideal uitam uneori de ceea ce e mai important, propria sanatate. Pentru a avea un corp frumos, dezvoltat armonios si sanatos trebuie sa ne impunem, in primul rand, un stil de viata cat mai echilibrat.

9. Mananca incet, mesteca bine mancarea si savureaza fiecare inghititura

Un sfat adiacent ce ne vine tot din partea bunicilor ne spune ca e mai sanatos sa mesteci bine mancarea si sa savurezi fiecare inghititura. Acest sfat cu valoare universala a fost confirmat de un studiu japonez ce arata ca persoanele supraponderale mananca mai repede decat cele slabe.

Cu cat mananci mai incet si mesteci mai bine, cu atat te vei satura mai repede ca sa nu mai vorbim de faptul ca astfel incurajezi digestia alimentelor ajutand organismul.

10. Nu rabda de foame

In momentul in care senzatia de foame apare organismul tau te anunta ca are nevoie de carburant. Daca iti lasi corpul sa astepte prea mult acesta va incepe sa stocheze calorii astfel incat vei obtine un rezultat contrar dorintelor tale. Chiar daca nu e inca momentul mesei ia o gustare lejera care sa te sature.

Foto: www.hepta.ro

Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
22 Martie 2010
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.