Setari Cookie-uri

Un stil de viata sanatos face cat 10 cure de slabire

Frumusetea este o stare de bine! Esti frumoasa atunci cand te simti tu in acest fel, cand esti impacata cu felul in care arati si cu imaginea pe care ceilalti o au despre tine. Insa tu stii cel mai bine care este secretul acestei armonii interioare si exterioare. Pentru cele mai multe dintre noi, nu exista rezultate fara sacrificii. Suntem putine acelea care stim insa ca un tonus de invidiat se poate obtine si mentine mult mai usor printr-un stil de viata sanatos care face cat 10 cure de slabire din intregul an.

Frumusetea este o stare de bine! Esti frumoasa atunci cand te simti tu in acest fel, cand esti impacata cu felul in care arati si cu imaginea pe care ceilalti o au despre tine. Insa tu stii cel mai bine care este „secretul” acestei armonii interioare si exterioare. Pentru cele mai multe dintre noi, nu exista rezultate fara sacrificii. Suntem putine acelea care stim insa ca un tonus de invidiat se poate obtine si mentine mult mai usor printr-un stil de viata sanatos care face cat 10 cure de slabire din intregul an.

Stilul de viata sanatos, promovat de mai toti specialistii in nutritie, are doua elemente de baza: alimentatia si activitatea fizica. O alimentatie echilibrata ne permite sa mancam aproape tot ce dorim, insa nu si cat poftim! Un mic pont in acest sens este sa manancam portii mici de preparate pe durata unei zile cam de cate ori apare senzatia de foame si in corelare cu intensitatea efortului fizic depus. In general, noi, femeile avem nevoie de 2250 de calorii pe zi, sa zicem 1500, in cazul in care dorim sa scapam de kilogramele in plus. Aceste calorii trebuie obtinute din alimente care sa ne ofere toate categoriile principale de nutrienti in urmatoarele proportii: proteine (15%), grasimi (30%) si glucide (55%).

Exista gustari care nu ingrasa si care ne fac alegerile mai usoare!

Daca stim sa alegem alimentele potrivite, vom avea un tonus fizic bun si chiar vom slabi. Iata cateva gustari recomandate, pe care le putem consuma fara a ne pune silueta in pericol:

- un sandvis din paine integrala cu ton, o lingurita de maioneza light si cateva boabe de porumb. Painea integrala furnizeaza atat carbohidratii necesari cat si o cantitate importanta de fibre necesare pentru o digestie buna. Pe de alta parte, tonul la conserva este foarte sarac in grasimi insa ofera organismului proteine, iar o lingurita de maioneza de calitate completeaza sandvisul cu grasimile necesare: cu grasimi bune, nesaturate.

- o mana de nuci decojite. Nucile sunt, se pare, cea mai concentrata sursa de grasimi esentiale, in special de Omega 3. De exemplu, o mana de nuci decojite furnizeaza aproape 3 g de Omega 3.

- o mana de fistic sau migdale (preferabil neprajite);

- un sandvis din paine integrala cu margarina tartinabila, o felie de piept de curcan si o frunza de salata verde. Pieptul de curcan este o buna sursa de proteine de calitate, in timp ce margarina tartinabila ofera organismului grasimile esentiale completate de vitamine din salata verde.
Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
25 Martie 2010
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.