Setari Cookie-uri

Un stil de viata sanatos face cat 10 cure de slabire

Frumusetea este o stare de bine! Esti frumoasa atunci cand te simti tu in acest fel, cand esti impacata cu felul in care arati si cu imaginea pe care ceilalti o au despre tine. Insa tu stii cel mai bine care este secretul acestei armonii interioare si exterioare. Pentru cele mai multe dintre noi, nu exista rezultate fara sacrificii. Suntem putine acelea care stim insa ca un tonus de invidiat se poate obtine si mentine mult mai usor printr-un stil de viata sanatos care face cat 10 cure de slabire din intregul an.

- o bucata de bagheta (preferabil din faina integrala) cu margarina, 2 – 3 rondele de branza Mozzarella si 2 –3 felii de rosii peste care se presara busuioc. Pe langa proprietatile nutritionale ale celorlalte ingrediente, branza Mozzarella ofera organismului calciu si proteine de calitate, iar rosiile aduc acestuia vitamina C si licopen.

- un mar, 2 kiwi sau o felie de ananas. Gustarea din fructe este racoroasa si foarte importanta pentru sanatate deoarece merele sunt o sursa importanta de minerale (calciu, magneziu, fosfor, potasiu), vitamine (C, A, folati) si fibre (in special pectina).

- prajiturele din orez;

Fructele sunt o alegere buna pentru o alimentatie echilibrata, insa, si in cazul lor trebuie sa fim atente la cantitatea consumata. Atat cele proaspete cat si cele uscate contin antioxidanti importanti, vitamine si minerale care intaresc imunitatea celulelor impotriva radicalilor liberi. Fructele proaspete contin multa apa, asa ca au mai putine calorii decat cele uscate.

Fructele care dau senzatia de satietate (si care au multe calorii) sunt: bananele –o banana de dimensiune medie are aproximativ 100 kcal, strugurii (aproximativ 90 kcal/ 100g), perele sau fructele foarte dulci (stafidele, smochinele, curmalele).

Hidratarea este esentiala!

Studiile medicale arata ca hidratarea este esentiala desfasurarii normale a multor functii ale organismului, in lipsa acesteia putand aparea dureri de cap, oboseala, diminuare a concentrarii si coordonarii miscarilor. Pentru mentinerea unui nivel normal de hidratare este recomandat consumul zilnic de 2 litri de lichide, provenite atat din bauturi cat si din alimente. Consumul de lichide inaintea servirii mesei contribuie la reducerea senzatiei acute de foame.

Sa nu uitam!

Un stil de viata sanatos presupune includerea in rutina zilnica a cel putin 30 de minute de activitate fizica pe zi. Fie ca alegem sa facem o plimbare pe jos, fie ca optam pentru programe mai complexe de sport, miscarea este esentiala!





Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
25 Martie 2010
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.