Setari Cookie-uri

5 cele mai bizare povesti de dragoste din carti

Povesti de dragoste neconventionale din literatura universala care te vor face sa privesti altfel iubirea

Dragostea imbraca numeroase forme, unele dintre ele mai greu de acceptat decat celelalte. Atunci cand este pura si neconditionata, indiferent de fatetele ei, iubirea nu trebuie judecata ci trebuie traita.

Acesta este mesajul comun al celor 5 mari carti pe care le-am ales pentru tine in care dragostea nu mai tine cont de absolut nimic.

1. Iubirile imposibile ale lui Petronius – Vintila Corbul

Bigrafia romantata a scriitorului latin Petronius Niger este proiectata pe fundalul unei Rome decadente. De la sfarsitul domniei lui Tiberiu, nebunia desfranata a lui Caligula, cruzimea si lipsa crunta de talent a lui Nero pana la imparatul- simulacru Claudiu, Petronius isi duce existenta inconjurat de lux si onoruri pe care nu le doreste dar le accepta intr-un mod diplomatic.

Marele blestem al vietii sale este insa dragostea interzisa pentru sora lui geamana, Cynthia. Iubirea dintre cei doi trece peste limitele afectiunii fratesti si se transforma intr-o idila in toata regula.

Citește și:

Gelos pe micul univers paradisiac al celor doi, fratele lor mai mare, Vibius, ii prinde in fapt si ii desparte cu ajutorul tatalui conservator. Legatura lor interzisa nu este lipsita de urmari. Cei doi au impreuna o fiica, Leda, care nu va afla decat foarte tarziu cine este tatal ei adevarat.

Dragostea nebuna dintre Cynthia si Petronius este catalizatorul intregii naratiuni, o poveste de iubire unica cu un final tragic pentru toti.

Petronius Niger

2. Henry si June – Anais Nin

Anul este 1931 iar Anis Nin este casatorita cu Hugh Parker Guiler. Ea este nemultumita de statutul sau de nevasta cuminte, docila si fidela. Dupa o discutie cu sotul sau asupra ideii unei relatii deschise, cei doi ajung la concluzia ca un astfel de obicei le-ar putea distruge casatoria si asa destul de subreda.

Cu toate acestea, Anais o cunoaste pe June Miller, o femeie superba si plina de sarm. Relatia dintre cele doua pare o prietenie obisnuita insa este de fapt foarte intensa, emtotionala si tensionata sexual.

Citește și:

Atunci cand June o paraseste, Anais se arunca in bratele lui Henry, sotul acesteia, cu care traieste o torida poveste de dragoste. Legatura dintre cei doi devine din ce in ce mai trainica si se transforma intr-o prietenie care va dura toata viata.

Citeste pe Kudika.ro

Top 5 cele mai bune carti despre sex din istorie

Top 5 cele mai controversate carti din lume

Top 5 carti mai FIERBINTI decat Fifty Shades of Grey

Vizionare placuta


Kudika
27 Noiembrie 2013
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.