De la: elissa, la data 2010-01-18 13:35:28Tin sa anunt de la inceput ca nu este vb despre mine, ci despre mesajul unei prietene care nu reuseste sa-l posteze:
Acum 2 ani m-am casatorit, cu un musulman cununia religioasa a avut loc atat la moschee cat si la biserica, deoarece am refuzat sa-mi schimb religia. Imediat dupa casatorie, la cateva saptamani a inceput calvarul...s-a intamplat tot ce se putea intampla mai groaznic intr-o casatorie (mai putin violenta fizica...dar a compsensat cea psihica!). Ne tot desparteam si ne impacam, asa am tinut-o 2 ani.....el intre o femeie si alta, eu dintr-o stare de disperare intr-una de resemnare pana cand anul trecut, pe la sfrasitul anului, am bagat divortul. La divort nu a venit pt ca zicea ca e ceva ce doar eu vreau, nu si el..ma facea sa ma simt vinovata pt ca in sfarsit am luat atitudine si nu mai suportam bulevardul care era la noi in casa si nici tel. lui care era mai degraba o centrala, la care apelau numai femei. Nu as vrea sa va plictisesc cu povestea mea de asta nu voi intra prea tare in detalii. Ideea este ca in urma cu 2 sapt. am aflat ca el s-a casatorit, in timpul casatoriei cu mine, la el in tara cu o alta femeie (asta in timp ce incerca sa-mi arate mie cat e el de schimbat si cum ar trebui sa mai incercam). Eu am si dovezi si martori pt comiterea adulterului, dar cum sa dovedesc ca el s-a casatorit si acolo?!!!! Despre casatoria de la el din tara mi-a spus chiar el (parca mi-a dat cu ceva in cap!), cu vreo 2 - 3 sapt in urma a acceptat sa mergem la terapie de cuplu, isi dorea copil (noroc ca n-am ramas insarcinata) si pe urma....s-a casatorit! Ma simt de parca traiesc o poveste dintr-un film si asa cum actorii nu se pot abate de la scenariu la fel am si eu impresia ca nu pot face nimic, ca sunt legata de maini si de picioare... Sa nu uit un detaliu f important: este f posibil ca acolo sa se fi casatorit tot cu o romanca.
Eu stiu ca la noi in tara bigamia e considerata infractiune si ca se pedepseste cu inchisoarea, nu doresc raul nimanui dar simt ca si-a batut joc de sufletul meu pt ca nici macar nu-mi permitea sa merg mai departe, tot timpul ma sacaia....mi-am schimbat nr de tel, adresa de e-mail si degeaba pt ca a inceput sa ma caute la lucru (ca la ai mei acasa nu are curajul!)....inca ma mai cauta cu te miri ce motive!Voi ce ati face in situatia mea???? Daca cineva ma poate invata ce sa fac, unde sa sun, sa caut ca sa dovedesc faptul ca s-a casatorit il rog sa o faca. Astept raspunsurile voastre.
Scumpa, eu sunt casatorita cu un cetatean israelian de origine araba, deci cam stiu cum e cu casatoriile cu cetateni straini. Sunt total de acord cu cei de pe acest forum care ti/au sugerat sa consulti un avocat, decat sa ne aburesti cu subiecte gen Otv.
In primul rand cand te casatoresti cu un cetatean strain are nevoie de urmatoarele acte :
-certificatul de nastere, original, copie si traducere legalizata
- actul care atesta ca a fost desfacuta casatoria anterioara sau a incetat, original, copie si traducere legalizata
- dovada de la autoritatiile locale, in cazul in care exista conventie intre Romania si statul respectiv
- daca aceasta conventie nu exista, dovada se va elibera de Ambasada statului respectiv (dovada va cuprinde, in mod obligatoriu faptul ca, in conformitate cu legea nationala sunt indeplinite conditiile de fond si ca se poate casatori in Romania)
El oricum avea nevoie de - un certificat de celibat (care confirma faptul ca persoana nu este deja casatorita) emis de autoritatile statului de cetatenie sau de ambasada sau consulatul statului de cetatenie - daca spui ca probabil s-a casatorit tot cu o romanca.
Persoanele care se casatoresc trebuie sa nu fie casatorite la data încheierii casatoriei; îndeplinirea acestei conditii se dovedeste prin declaratiile personale ale viitorilor soti, prin care acestia certifica pe proprie raspundere faptul ca nu sunt casatoriti la data încheierii casatoriei sau, în cazul persoanelor care au fost casatorite anterior, prin prezentarea unuia dintre documentele urmatoare, în functie de caz: hotararea de divort prin care este desfacuta casatoria anterioara; hotararea judecatoreasca de anulare a casatoriei anterioare; certificatul de deces al sotului, împreuna cu certificatul de casatorie anterior; certificatul de nastere cu mentiunea desfacerii casatoriei anterioare, înscrisa de autoritatile de evidenta a persoanei din Romania.
Persoanele care se casatoresc trebuie sa nu fi înregistrat deja casatoria la alta ambasada, consulat sau autoritate romana; îndeplinirea acestei conditii de dovedeste prin completarea unei declaratii pe proprie raspundere.
Deci, el fiind casatorit cu un cetatean strain, ambasada s-ar fi sesizat, nu crezi?