Painea cea de toate zilele: Care PAINE e mai buna si de ce

Painea cea de toate zilele: Care PAINE e mai buna si de ce
Kudika
7 Noiembrie 2014

Unul dintre cele mai consumate alimente ale romanilor este painea. Afla tot ce trebuie sa stii despre beneficiile acesteia.

Nutritionistii recomanda utilizarea cerealelor integrale, a fainii integrale si consumarea painii din faina integrala. Dar oare faina alba nu e tot din grau? Sau cu ce se deosebeste orezul alb de cel brun? Nu e tot orez? Care este diferenta dintre ele si de ce unele sunt mai bune decat altele?

Aflati mai jos raspunsul la aceste intrebari.

Elemente nutritive

Adevarul este ca faina alba este tot faina obtinuta din grau, iar orezul alb este obtinut din orezul brun. Diferenta majora este ca le lipsesc multe elemente nutritive, spre deosebire de “rudele” lor integrale. Cu cat alimentele sunt mai procesate, cu atat se pierd nutrienti importanti. De exemplu, la faina integrala, este utilizat bobul de grau pur, asa cum este el recoltat. La faina alba, bobul de grau este “curatat” de straturile exterioare, straturi bogate in vitamine, minerale si fibre.

Citeste continuarea pe Realitatea.net

foto prima pagina: Shutterstock

Vizionare placuta

Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:


Setari Cookie-uri