Setari Cookie-uri

Planta folosita de peste 3000 de ani ca leac cu efecte sigure impotriva racelii

Scapa eficient si rapid de raceala. Iata ce tratament naturist iti trebuie.

Hreanul, o planta aromata aflata la hotarul dintre salbatic si domestic, cu o istorie de peste 3000 de ani, folosita ca remediu natural inca din preistorie, este recomandat de medicina populara romaneasca in peste o suta de afectiuni, majoritate de natura infectioasa si specifice iernii, potrivit AGERPRES.

Hreanul (Armoracia rusticana), cunoscut si sub numele de usturoi, radacina-salbatica sau tormac, este o planta legumicola perena, din familia Brassicaceae, fiind o ruda foarte apropiata a verzei si a conopidei, dar si a mustarului. Prefera solurile umede cu pozitie insorita. Se presupune ca hreanul este originar din sud-estul Europei si din vestul Asiei, insa in prezent este popular in toata lumea. Este cultivat in special pentru radacina mare si alb-galbuie, insa chiar si frunzele sale sunt comestibile. Radacina se recolteaza fie primavara timpuriu, fie toamna in lunile septembrie-octombrie, de la plantele de peste un an.

Citește și:

Florile sunt de dimensiuni reduse, au culoare alba si sunt formate din patru petale dispuse in forma de cruce. Hreanul infloreste vara, din luna iunie pana in august. Din florile de hrean se pot prepara ceaiuri impotriva racelii.

Citeste continuarea pe Realitatea.net

foto prima pagina: hrean ras, Shutterstock

Vizionare placuta


Kudika
12 Noiembrie 2014
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.