Setari Cookie-uri

Cea mai buna DIETA a anului 2015

Tot ce trebuie sa stii despre dieta DASH, cea mai buna dieta pentru al cincilea an consecutiv.

Dieta DASH, bogata in legume, cereale integrale si produse lactate cu continuturi scazute de grasimi, a ocupat primul loc in topul general al celor mai bune diete din lume pentru al cincilea an consecutiv, depasind dieta Weight Watchers si dieta mediteraneana, informeaza Reuters, potrivit Mediafax.

Dieta DASH, care determina o scadere a tensiunii arteriale fara administrarea de medicamente, a fost aleasa de un grup de experti in sanatate drept cea mai buna dieta pentru persoanele diagnosticate cu diabet si, totodata, cea mai buna solutie pentru o alimentatie sanatoasa, dupa cum a anuntat, marti, publicatia americana News & World Report.

Citeste si DASH - dieta care scade tensiunea

In schimb, Weight Watchers si-a pastrat primul loc in topul specializat al celor mai bune diete ce vizeaza scaderea in greutate, fiind urmata de dieta slab calorica HMR (Healthy Management Resources), ce consta intr-un plan de inlocuire a alimentelor care ingrasa. Pe locul al treilea in acest top s-a clasat dieta Jenny Craig, care se bazeaza pe alimentele preparate in casa cu scopul de a elimina kilogramele in exces.

Citește și:

Dieta TLC (Therapeutic Lifestyle Changes), care a fost conceputa pentru a scadea concentratiile de colesterol, a ocupat locul al doilea in topul general al dietelor. Locul al treilea a fost ocupat, la egalitate, de dieta mediteraneana, dieta Weight Watchers si dieta Mayo Clinic.

La polul opus al clasamentului, pe ultimul loc, s-au clasat dieta Paleo, care se concentreaza pe carne, peste si legume, si dieta Dukan in patru pasi.

Dieta Weight Watchers, care se bazeaza pe un sistem de puncte atribuite alimentelor, dieta Jenny Craig si dieta mediteraneana, care are la baza consumul de legume si uleiul de masline, sunt considerate dietele cel mai usor de urmat.

Alaturi de DASH, dietele TLC si mediteraneana au fost desemnate cele mai bune la categoria "alimentatie sanatoasa".

Un grup de 24 de experti in diete, nutritie, obezitate, maladii cardiace, diabet si psihologie alimentara a analizat 35 de regimuri alimentare pentru a alcatui aceasta lista anuala publicata de News & World Report.

Citește și:

Dieta DASH (Dietary Approaches to Stop Hypertension) este un tip de dieta promovat de National Heart, Lung and Blood Institute din Statele Unite ale Americii, parte din National Institutes of Health, o agentie guvernamentala din Departamentul american pentru sanatate si servicii sociale, cu scopul de a preveni si controla hipertensiunea. Dieta DASH este bogata in fructe, legume, cereale integrale si produse lactate sarace in grasimi. Ea include si carne de vita, porc, pui si peste, nuci si seminte, dar si cantitati foarte mici de alimente si bauturi indulcite cu zahar, carne rosie si grasimi adaugate.

In afara efectelor sale pozitive asupra tensiunii arteriale, dieta DASH a fost conceputa pentru a oferi publicului general o abordare echilibrata in privinta obiceiurilor alimentare. Dieta DASH este recomandata de Departamentul american pentru agricultura, care o considera unul dintre "planurile alimentare ideale" pentru cetatenii americani.

Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
10 Ianuarie 2015
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.