Decojind fructele si legumele ne lipsim cu buna stiinta de multe vitamine si nutrienti importanti, unii chiar anticancerigeni, care nu se gasesc si in miezul sau pulpa vegetalelor. Si nu e vorba numai de coaja, ci chiar de codita sau semintele unora dintre fructe si legume, dupa cum explica un specialist citat de Daily Mail, dr. Marilyn Glenville, din cadrul Royal Society of Medicine, scrie bzi.com.

Iata cateva legume si fructe care trebuie consumate cu tot cu coaja:

1. Kiwi

Coaja, desi putin apetisanta, este bogata in antioxidanti si se crede ca are proprietati anticancerigene, antiinflamatoare si antialergice. Contine de 3 ori mai multi antioxidanti decat pulpa fructului, care ajuta inclusiv in lupta cu stafilocii si E-coli.Alege varietatile aurii, unde coaja e mai dulce, avand si mai putini peri. Daca storci fructul, poti folosi foarte bine si coaja.

Citeste continuarea pe Realitatea.net

foto prima pagina: kiwi, Shutterstock

Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor: