Setari Cookie-uri

Florile de soc: Beneficii nestiute pentru sanatate

Mai aveti la dispozitie cateva zile pentru a culege flori de soc, in functie de vreme si de zona geografica. Daca le intalniti in drumurile voastre sa nu le ocoliti pentru ca pot face adevarate minuni pentru sanatate!

Daca ati ratat florile, aflati ca si fructele de soc au valente tamaduitoare. Chiar si frunzele sunt folositoare, insa, atentie sporita! Preparatele din frunze nu pot fi folosite pentru uz intern. Atat ele, cat si ramurile socului sunt otravitoare. Din frunze si scoarta de soc se pot face preparate care trateaza degeraturile si arsurile minore, dar au si proprietati insecticide.

Florile au efect diuretic, laxativ, antiinflamator, iar fructele au proprietati antioxidante. Infuzia de flori sau fructe de soc calmeaza caile respiratorii, reduce inflamatiile si calmeaza iritatiile. Mai putin raspandita este folosirea fructelor de soc in comparatie cu florile, fara ca proprietatile curative sa fie mai prejos. Fructele au efect analgezic si laxativ.

De asemenea, sunt folosite cu succes in tratarea diferitelor afetțiuni reumatice, dar si a artritelor. In mod traditional, infuzia din flori de soc, adica arhicunoscutul ceai, este folosit cel mai adesea in tratarea racelilor, a gripei, sinuzitelor, dar si pentru caile respiratorii superioare.

Citește și:

Continuarea pe Realitatea.net

foto interior si prima pagina: nada54, Shutterstock

Vizionare placuta


Kudika
17 Iunie 2017
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.