Setari Cookie-uri

Fructul care previne cancerul si este considerat unul dintre cele mai hranitoare din lume

Avocado este un fruct cu multiple proprietati pentru organism, despre care se spune ca este unul dintre cele mai hranitoare din lume, ce contine grasimi, vitamine, minerale si fibre, un fruct care nu este acid, nici alcalin si care se digera repede.

Avocado este un arbore (Persea americana) originar din Mexic si Guatemala (America Centrala), din familia Lauracee, impreuna cu camforul, scortisoara si dafinul, potrivit Agerpres.

Este cultivat in prezent in toate zonele cu clima calda sau mediteraneeana. Atat fructul cat si arborele sunt comestibile. Fiind o planta tropicala, fructele se coc in orice anotimp. Este un tip unic de fruct. Daca majoritatea fructelor sunt compuse in principal din carbohidrati, avocado are un continut ridicat de grasimi sanatoase.

Exista mai multe tipuri de avocado, cu forma si culoare diferite. Exista soiuri care au fructe rotunde, iar altele au forma de para. In ceea ce priveste culoarea, aceasta poate varia de la verde la negru. De asemenea, fructele pot sa cantareasca intre 220 de grame si 1,4 kilograme. Cel mai popular tip de avocado este Hass avocado, care tinde sa aiba conturul unei pere, iar coaja sa este verde inchis si neregulata.

Citește și:

Mai multe detalii pe Realitatea.net

foto prima pagina: avocado, Shutterstock

Vizionare placuta


Kudika
4 Martie 2015
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.