Din ce in mai multe persoane cred cu tarie – si exprima foarte vocal faptul ca mierea tratata termic devine toxica. Este posibil asa ceva, dupa ce ani in sir milioane de oameni din intreaga lume si-au indulcit ceaiul cu miere? Sa verificam cum ar putea ca unul dintre cele mai complexe alimente furnizate de natura si totodata cu atatea calitati curative recunoscute sa se tranforme intr-o amenintare pentru sanatatea noastra.

Ce ii face caldura mierii? Probabil cel mai bun si avizat raspuns il da Ross Conrad, autor al cartii Natural Beekeeping: Organic Approaches to Modern Apiculture .

“Ideea este ca prelucrarea termica distruge enzimele. Practic, de fiecare data cand incalzim mierea enzimele se distrug ceea ce reduce foarte mult calitatile curative ale mierii. Mierea cruda si proaspata are proprietati antibacteriene si antifungice incredibile.”

Mai multe detalii pe Realitatea.net

foto prima pagina: miere, Shutterstock

Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor: