Setari Cookie-uri

Tot ce trebuie sa stii despre terapia cu flori

In luna florilor, va propunem sa va uitati spre ele si altfel! Specialistii afirma ca florile ar putea tratara anumite afectiuni.

De la firavul ghiocel pana la parfumata zambila sau clasicul trandafir, toate flroile ne ofera ceva. Psihologii ne sfatuiesc sa profitam la maxim de aceasta perioada. Pentru cei suferinzi, unii specialisti recomanda Terapia Bach. Edward Bach, medic britanic, specializat in homeopatie, a facut legatura intre durerile fizice si tulburarile psihoemotionale.

Potrivit site-ului bachflowertherapy.com, medicul britanic a idetificat 38 de stari sufletesti negative care ar slabi imunitatea si ar favoriza astfel, aparitia unor dezechilibre. Acesta le-a impartit in sapte grupe, care reprezinta tot atatea probleme ale psihicului uman si a gasit drept remediu, pentru fiecare, anumite esente florale. Conform site-ului efemeride.ro din farmacia lui Bach fac parte urmatoarele plante care se pot gasi si in flora tarii noastre: iarba osului, cretisoara, crinul de apa, curpenul, cicoarea, verbina, tintaura si gentiana.

Citește și:

Esentele din aceste flori de camp ar trata: depresiile, anxietatea, fobiile de orice tip, nevrozele si ticurile. Ele ar imbunatati si nivelul de atentie si concentare si ar contribui la rezolvarea anorexiei si bulimiei. Dar sunt si un excelent adjuvant in cazul: hipertensiunii arteriale, diabetului, astmului, gastritei si tulburarilor hormonale, dupa unele convingeri.

Citeste continuarea pe Realitatea.net

foto prima pagina: flori, Shutterstock

Vizionare placuta


Kudika
29 Martie 2015
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.