Nu mai este foarte mult pana la Paste si, pentru multi dintre noi, un mare prilej de bucurie, pe langa simbolistica religioasa a Invierii Domnului, este ospatul alaturi de cei dragi. Nutritionistii ne avertizeaza insa asupra riscurilor.
„Carnea de miel este extrem de grea. Se digera mai greu si este mai grasa decat cea de oaie, avand foarte mult colagen. Asadar, romanii care se stiu cu probleme de sanatate, precum cele de ficat, boli cardio-vasculare si, mai ales, de colecist, sa stea departe de miel.
De altfel, aceasta carne este periculoasa pentru toata lumea, mai ales ca, de Paste, gospodinele fac si ciorba – pe care eu, personal, nu o recomand, fiind extrem de grasa. Mai mult, se pregateste si friptura, si drob, si stufatul acela incredibil, care ar trebui preparat cu mai multa verdeata si fara sa fie calit. Nu vreau sa se supere pe mine romanii care tin la aceste traditii, dar eu recomand evitarea, pe cat de mult se poate, a mielului”, ne-a explicat doctorul nutritionist Corina Zugravu.
Citeste continuarea pe Realitatea.net
foto prima pagina: masa de Paste, Shutterstock
- Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice.
- Cori Grămescu dezvăluie costurile ascunse ale obezității, dar mai ales cum le putem evita
- Alegeri sănătoase pentru cină: ce este recomandat să mănânci la masa de seară
- Atenție, Cad Mere a refăcut cu resurse proprii și cu ajutorul altor creatori de conținut filmul Oppenheimer