Setari Cookie-uri

Untisorul sau salatica, planta bogata in vitamina C care creste nivelul de energie

Untisorul este o planta care creste primavara, pe cararile umbroase din padure. Aceasta face parte din aceeasi categorie cu spanacul, stevia, loboda, urzicile sau leurda!

Popular, untisorul se mai numeste si salatica sau grausor si este o planta bogata in vitamina C, ale carei frunze ajuta la eliminarea toxinelor, curata sangele si ficatul, potrivit site-ului informatii pretioase.ro.

Untisorul lupta si cu anemia, apara organismul de virusi si infectii si contribuie la cresterea nivelului de energie, conform specialistilor citati de presa online.

Nutritionistii avertizeaza insa, ca salatica inflorita este toxica si ca trebuie folosita, atentie, doar pentru uz extern! De aceea noi va recomandam sa aflati si parerea unui specialist inainte de a apela la untisor!

Aceasta planta se foloseste si in alergii, datorita proprietatilor sale anestezice si antiinflamatoare, potrivit site-ului formula-as.ro. O cura cu untisor ar avea puterea de a preveni agravarea problemelor respiratorii care apar in timpul polenizarii. Untisorul ar fi si unul dintre cele mai bune leacuri naturale impotriva acneei deoarece curata pielea si calmeaza iritatiile de la nivelul epidermei. Pentru ca ar fi si un excelent stimulator al circulatiei venoase, untisorul amelioreaza durerile insuportabile provocate de varice.

Citește și:

Mai multe detalii pe Realitatea.net

foto prima pagina: untisor, Shutterstock

Vizionare placuta


Kudika
9 Aprilie 2015
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.