Tecile de fasole contin aminoacizi, minerale, vitamina C, tirozidina si triptofan. Din tecile de fasole se poate prepara un ceai care este un diuretic excelent, reduce cantitatea de zahar din sange, curata organismul de toxine si, mai ales, igienizeaza rinichii si caile urinare.

Ceaiul din teci de fasole este un remediu foarte bun pentru diabetici. Se prepara in doua moduri, prin fierbere ori macerare, existand posibilitatea ca fiecare sa opteze pentru forma care i se pare mai comoda sau accesibila.

1. Prin fierbere: se pune la fiert, pentru 15 - 20 de minute, o linguri de teci uscate si maruntite, intr-un sfert de litru de apa. Se filtreaza si se beau doua- trei cesti pe zi, cu inghitituri mici, pe parcursul a 10 - 15 minute. Diabeticilor li se recomanda sa bea ceaiul neindulcit sau indulcit cu zaharina.

Citeste continuarea pe Realitatea.net

foto prima pagina: teci de fasole, Shutterstock

Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor: