Zemoasele caise au, potrivit mai multe studii efectuate de cercetatori, numeroase vitamine si minerale, nutrienti importanti pentru organism.
Caisele sunt bogate in potasiu, fosfor, calciu, fier, zinc, vitamina A si C sau B6. De asmenea, contin fibre care ajuta tranzitul intestinal, previn tulburarile digestive, constipatia sau aparitia ulcerului.
Beneficiile consumului de caise sunt si in ceea ce priveste sanatatea sangelui. De exemplu, betacarotenul pe care il contin caisele scade nivelul de colesterol din sange si protejeaza inima. De asemenea, vitamina A din caise mentine vederea sanatoasa si ajuta organismul sa lupte impotriva actiunii radicalilor liberi.
Mai mult, consumul de caise poate avea beneficii si intr-un proces de detoxifiere. De asemenea, consumul de caise poate fi de ajutor in cazuri de depresie, ajuta memoria si aduc somnul in cazul insomniacilor.
Citeste continuarea pe Realitatea.net
foto prima pagina: caise proaspat culese, Shutterstock
- Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice.
- Fructe interzise la diabetici - Ghid complet pentru o alimentație echilibrată
- Ceai de ceapa - beneficii, preparare si utilizare pentru tuse
- Fenicul: beneficii, proprietăți. Ceai de fenicul: toate secretele pe care trebuie să le știi despre această plantă-minune