Beneficiile consumului de caise. Cat de bune sunt pentru organism?

Beneficiile consumului de caise. Cat de bune sunt pentru organism?
Kudika
25 Iunie 2015

Zemoasele caise au, potrivit mai multe studii efectuate de cercetatori, numeroase vitamine si minerale, nutrienti importanti pentru organism.

Caisele sunt bogate in potasiu, fosfor, calciu, fier, zinc, vitamina A si C sau B6. De asmenea, contin fibre care ajuta tranzitul intestinal, previn tulburarile digestive, constipatia sau aparitia ulcerului.

Beneficiile consumului de caise sunt si in ceea ce priveste sanatatea sangelui. De exemplu, betacarotenul pe care il contin caisele scade nivelul de colesterol din sange si protejeaza inima. De asemenea, vitamina A din caise mentine vederea sanatoasa si ajuta organismul sa lupte impotriva actiunii radicalilor liberi.

Mai mult, consumul de caise poate avea beneficii si intr-un proces de detoxifiere. De asemenea, consumul de caise poate fi de ajutor in cazuri de depresie, ajuta memoria si aduc somnul in cazul insomniacilor.

Citeste continuarea pe Realitatea.net

foto prima pagina: caise proaspat culese, Shutterstock

Vizionare placuta

Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:


Setari Cookie-uri