Kudika
27 Iunie 2015

Cea mai simpla reteta pentru cea mai buna negresa de casa. Iti trebuie cateva ingrediente simple, pe care sigur pe ai prin casa.

Astazi va prezint reteta de negresa cu care am crescut; mama facea in fiecare sambata aceasta prajitura delicioasa... si niciodata nu m-am saturat de ea.

Cea mai buna negresa din lume. Contine un ingredient special

Ingrediente:

- glazura: 2 cani de zahar, 2 cani de lapte si un pachet de cacao;

- aluat: 6 oua, un pachet de unt, 2 cani de zahar, 4 cani de faina, 1 praf de copt, esenta (optional: ciocolata, nuci, alune sau dulceata).

Cum se prepara:

Pasul 1: Pregatirea glazurii:

- amesteca 2 cani de lapte cu 2 cani de zahar si un pachet de cacao;

- pune la bain marie pentru 10 minute, pana cand capata un aspect cremos; amesteca din cand in cand in glazura cu telul;

- lasa la racit.

Pasul 2: Pregatirea aluatului:

- separa sase oua; bate albusurile spuma cu telul si apoi adauga doua cani de zahar peste ele; continua sa amesteci pana cand se dizolva zaharul;

- taie cubulete un pachet de unt; intr-un recipient pune un galbenus si un cub de unt si amesteca. Repeta procesul pana cand adaugi toate cele sase galbenusuri;

- adauga peste jumatate din compozitia de glazura peste galbenusuri si unt; continua cu patru cani de faina, un praf de copt, esenta si albusurile cu zaharul;

- taie o ciocolata in cubulete si pune peste prajitura.

- baga la cuptor pentru aproximativ 20-25 de minute.

Dupa ce ai scos prajitura, adauga si restul glazurii peste ea, incercand sa o distribui uniform pe toata suprafata.

Sfat: optional se pot adauga nuci, alune (fara sare) sau dulceata.

Cea mai delicioasa negresa de post. NU are nevoie de coacere
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor: