Astazi va prezint reteta de negresa cu care am crescut; mama facea in fiecare sambata aceasta prajitura delicioasa... si niciodata nu m-am saturat de ea.

Păr hidratat, sănătos și ușor de pieptănat? Se poate!

Ingrediente:

- glazura: 2 cani de zahar, 2 cani de lapte si un pachet de cacao;

- aluat: 6 oua, un pachet de unt, 2 cani de zahar, 4 cani de faina, 1 praf de copt, esenta (optional: ciocolata, nuci, alune sau dulceata).

Cum se prepara:

Pasul 1: Pregatirea glazurii:

- amesteca 2 cani de lapte cu 2 cani de zahar si un pachet de cacao;

- pune la bain marie pentru 10 minute, pana cand capata un aspect cremos; amesteca din cand in cand in glazura cu telul;

- lasa la racit.

Pasul 2: Pregatirea aluatului:

- separa sase oua; bate albusurile spuma cu telul si apoi adauga doua cani de zahar peste ele; continua sa amesteci pana cand se dizolva zaharul;

- taie cubulete un pachet de unt; intr-un recipient pune un galbenus si un cub de unt si amesteca. Repeta procesul pana cand adaugi toate cele sase galbenusuri;

- adauga peste jumatate din compozitia de glazura peste galbenusuri si unt; continua cu patru cani de faina, un praf de copt, esenta si albusurile cu zaharul;

- taie o ciocolata in cubulete si pune peste prajitura.

- baga la cuptor pentru aproximativ 20-25 de minute.

Dupa ce ai scos prajitura, adauga si restul glazurii peste ea, incercand sa o distribui uniform pe toata suprafata.

Sfat: optional se pot adauga nuci, alune (fara sare) sau dulceata.

Cea mai buna negresa din lume. Contine un ingredient special
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor: