Potrivit unor studii de specialitate, numarul intoxicarilor alimentare este mare intre lunile mai si septembrie, cand oamenii merg la picnic sau mananca in aer liber. Iata 5 mituri false despre siguranta alimentara pe timp de vara si faptele care te ajuta sa ramai sanatos.

Mit1: Mancarea este in siguranta intr-o geanta frigorifica

„Viata incepe la 4 grade”, spun Bethany Thayer dietician la Academy of Nutrition and Dietetics. „Daca temperatura din geanta este mai ridicata de atat, microorganismele cauzatoare de boli se multiplica”. Pentru a pastra mancarea proaspata, umple 75% din capacitatea gentii mai intai cu mancarea apoi adauga geata sau pungi de geata cele 25% ramase. Transporta geanta intr-o masina cu aerul conditionat pornit si nu intr-un automobil fierbinte, iar dupa ce ai ajuns la destinatie, pastreaza geanta la umbra cu capacul inchis.

Pentru a fi sigur ca mancarea este in sigurata tine un termometru in geanta, intre alimente si nu langa geanta sa fii sigur ca temperatura nu depaseste 4 grade.

Citeste continuarea pe Realitatea.net

foto prima pagina: salata de vara, Shutterstock

Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor: