Sunt fan busuioc - daca ar fi dupa mine as manca busuioc cu aproape orice.
Recent, am fost in piata si am gasit o batranica ce vindea un fir de busuioc (si cand zic un fir ma refer la un buchet) cu doi lei... cu numai 6 lei m-am pricopsit cu un brat plin de busuioc. Cand am ajuns acasa m-am pus pe treaba. Mi-am amintit ca am vazut pe Pinterest o modalitate foarte simpla de a pastra busuiocul proaspat:
- se curata busuiocul de codite;
- se spala foarte bine, apoi se [pune pe o suprafata plana (indicat o tava) si cu un servetel se sterge de apa (trebuie sa fie complet uscat);
- se pun toate intr-un borcan si se acopera cu ulei de masline;
Optional se pot folosi si seminte sau nuci.
Se pastreaza in frigider, cu capacul borcanului intotdeauna inchis ermetic.
IMPORTANT: busuiocul trebuie sa fie acoperit in intregime de ulei; in caz contrar se innegreste.
Spune-ti parerea!