Sunt fan busuioc - daca ar fi dupa mine as manca busuioc cu aproape orice.

Recent, am fost in piata si am gasit o batranica ce vindea un fir de busuioc (si cand zic un fir ma refer la un buchet) cu doi lei... cu numai 6 lei m-am pricopsit cu un brat plin de busuioc. Cand am ajuns acasa m-am pus pe treaba. Mi-am amintit ca am vazut pe Pinterest o modalitate foarte simpla de a pastra busuiocul proaspat:

- se curata busuiocul de codite;

- se spala foarte bine, apoi se [pune pe o suprafata plana (indicat o tava) si cu un servetel se sterge de apa (trebuie sa fie complet uscat);

- se taie maruntel (il putem folosi si intreg) si se condimenteaza cu catei de usturoi maruntiti si sare din belsug;

- se pun toate intr-un borcan si se acopera cu ulei de masline;

Optional se pot folosi si seminte sau nuci.

Se pastreaza in frigider, cu capacul borcanului intotdeauna inchis ermetic.

IMPORTANT: busuiocul trebuie sa fie acoperit in intregime de ulei; in caz contrar se innegreste.

Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor: