Probabil ca atunci cand mergi sa faci cumparaturi in supermarket, si tu esti tentata sa te indrepti catre laditele acelea pline cu usturoi mare si foarte alb.
Usturoiul din China este 80% din usturoiul comercializat in toata lumea provine din China, tara in care metodele de certificare nu sunt de incredere. Usturoiul produs in aceasta tara este usor de recunoscut datorita mai multor aspecte, pe care le vom dezvolta in cele ce urmeaza.
Usturoiul din China este inalbit
Specialistii sustin ca acest usturoi este pulverizat cu substante chimice al caror rol este acela de a-i stopa cresterea, de a-l albi si de a-i distruge daunatorii. Aceiasi specialisti trag un semnal de alarma si referitor la tehnicile de cultivare a usturoiului practicate de chinezi. Ei sustin ca producatorii obisnuiesc sa fertilizeze solul cu… deseuri umane netratate.
Citeste continuarea pe Realitatea.net
foto prima pagina: usturoi pe fundal gri, Shutterstock