Scortisoara este un condiment ce provine din scoarta aromata a arborelui Cinnamomum ceylanicum blume, originar din Sri Lanka. Ea ne incanta papilele gustative atunci cand o folosim pentru a aromatiza produsele de cofetarie, dar in tarile orientale este folosita si la unele preparate culinare.

Pizza cu piele de porc, aroma de fum si alte bazaconii

Cert este ca, atunci cand o consumam, scortisoara ne imbunatateste digestia, regleaza apetitul, iar beneficiile din punct de vedere al sanatatii sunt numeroase.

Consumul de scortisoara duce la cresterea nivelului de sodium din creier, ceea ce ajuta la repararea neuronilor si la crearea de noi conexiuni, potrivit dr. Gary Wenk. El sustine ca scortisoara este benefica in caz de Parkinson si Alzheimer.

Citeste continuarea pe Realitatea.net

foto prima pagina: D.Shashikant, Shutterstock

9 Sfaturi de Aur pentru o viata sanatoasa
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor: