Sigur ati facut ardei umpluti, insa NICIODATA nu ati incercat aceste rosii umplute (cu legume delicioase).
De cele mai multe ori ardeii umpluti sunt facuti cu carne tocata. De data aceasta, insa, va prezentam o reteta foarte usoara - perfecta pentru persoanele care tin post sau pentru vegetarieni/ vegani. Inlocuim ardeii cu rosii si folosim legume pentru umplutura.
Ingredientele necesare:
- 10 rosii mari;
- 3/4 cana de orez;
- 2 dovlecei spalati, curatati de coaja si dati prin razatoare;
- o ceapa tocata marunt;
- 5 catei de usturoi;
- o lingura oregano;
- 2 linguri de menta;
- 4 linguri patrunjel;
- o lingura paste de tomate;
- cateva linguri de ulei de masline;
- o lingurita zeama de lamaie;
- sare si piper dupa gust.
Cum se prepara:
Incalzeste cuptorul la 200 de grade Celsius. Feliaza usor rosiile in zona coditelor (pastreaza capacelele) si foloseste o lingura pentru a scoate.
Adauga rosiile scobite intr-o tava de copt.
Spala orezul, clatindu-l de cateva ori cu apa rece, apoi pune-l la fiert.
- Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice.
- Bucătăria tradițională din Antalya: Explorări culinare în inima Turciei
- Liviu Dragnea, vedetă pe Youtube! Fostul politician a publicat prima sa rețetă: teci de fasole galbenă
- Meniu pentru o viață sănătoasă: Descoperă cele mai bune alegeri alimentare pentru un trup și o minte sănătoasă
Intr-o tigaie adauga doua linguri de ulei si legumele maruntite: ceapa, usturoiul si dovlecelul. Lasa la calit pentru cateva minute, apoi adauga pasta de tomate.
Intr-un bol mare amesteca orezul fiert cu legumele calite; adauga o lingura de ulei, sucul de lamaie si ierburile maruntite.
Umple rosiile cu acest amestec, pune capacelele si baga la cuptor pentru 60 de minute.
Sfat: In cazul in care va ramane amestec de legume maruntite, il puteti pune in tava, in jurul rosiilor.
foto interior si prima pagina: eZeePics, Shutterstock