Rosii umplute asa cum nu ati mai mancat niciodata

Rosii umplute asa cum nu ati mai mancat niciodata

Sigur ati facut ardei umpluti, insa NICIODATA nu ati incercat aceste rosii umplute (cu legume delicioase).

De cele mai multe ori ardeii umpluti sunt facuti cu carne tocata. De data aceasta, insa, va prezentam o reteta foarte usoara - perfecta pentru persoanele care tin post sau pentru vegetarieni/ vegani. Inlocuim ardeii cu rosii si folosim legume pentru umplutura.

Ingredientele necesare:

- 10 rosii mari;
- 3/4 cana de orez;
- 2 dovlecei spalati, curatati de coaja si dati prin razatoare;
- o ceapa tocata marunt;
- 5 catei de usturoi;
- o lingura oregano;
- 2 linguri de menta;
- 4 linguri patrunjel;
- o lingura paste de tomate;
- cateva linguri de ulei de masline;
- o lingurita zeama de lamaie;
- sare si piper dupa gust.

Cum se prepara:

Incalzeste cuptorul la 200 de grade Celsius. Feliaza usor rosiile in zona coditelor (pastreaza capacelele) si foloseste o lingura pentru a scoate.

Adauga rosiile scobite intr-o tava de copt.

Spala orezul, clatindu-l de cateva ori cu apa rece, apoi pune-l la fiert.

Intr-o tigaie adauga doua linguri de ulei si legumele maruntite: ceapa, usturoiul si dovlecelul. Lasa la calit pentru cateva minute, apoi adauga pasta de tomate.

Intr-un bol mare amesteca orezul fiert cu legumele calite; adauga o lingura de ulei, sucul de lamaie si ierburile maruntite.

Umple rosiile cu acest amestec, pune capacelele si baga la cuptor pentru 60 de minute.

Sfat: In cazul in care va ramane amestec de legume maruntite, il puteti pune in tava, in jurul rosiilor.

foto interior si prima pagina: eZeePics, Shutterstock

Vizionare placuta


Kudika
10 Septembrie 2015
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.


Setari Cookie-uri