Ce ziceti de o reteta diferita de drob? Avem nevoie de cateva ingrediente in plus pentru a pregati o baza delicioasa, insa merita efortul depus.

Par deshidratat, aspru si lipsit de stralucire? Am gasit solutia!

Ingredientele necesare:
- 2 linguri de unt;
- o cana de ceapa tocata marunt;
- o tulpina de telina tocata marunt;
- un morcov tocat marunt;
- jumatate de cana de ceapa verde tocata marunt;
- 3 catei de usturoi maruntiti (aproximativ o lingura);
- 2 lingurite de sare;
- 2 lingurite de pasta de tomate;
- 2/3 cana de ketchup;
- 680 de grame de carne tocata (vita, porc sau pui - in functie de preferinte);
- 340 de grame de carnati picanti;
- o cana de pesmet;
- 2 oua batute;
- 1/3 cana frunze de patrunjel proaspete si maruntite.

Cum se prepara:

1. Incalzeste cuptorul la 170 de grade Celsius;

2. Topeste untul intr-o tigaie mare, la foc mediu. Adauga ceapa tocata, telina, morcovul, ceapa verde si usturoiul si gateste timp de 5 minute;

3. Acopera tigaia cu un capac si lasa pe foc pentru inca 5 minute, pana cand morcovii sunt fragezi. Presara sare si piper (dupa gust), apoi adauga pasta de tomate si o treime din cana de ketchup. Gateste pentru inca un minut, apoi ia de pe foc si lasa sa se raceasca.

4. Dupa ce legumele s-au racit la atingere, pune-le intr-un bol mare. Adauga peste acestea, carnea de viata, carnatii maruntiti, ouale batute, pesmetul si patrunjelul. Foloseste o spatula puternica pentru a amesteca foarte bine.

5. Pune amestecul intr-o forma de chec sau cozonat. Imediat ce i-ai dat forma dorita, acopera cu restul de ketchup.

6. Baga la cuptor timp de o ora.

sursa foto interior si prima pagina: Timolina, Shutterstock

Adauga carnea tocata intr-o punga, apoi trece cu facaletul peste ea. Motivul este genial
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor: