Amestecul de catina cu miere sa fie tinut la rece, in perioada de macerare, cat si dupa aceea, cand este consumat.

Catina contine vitamine si oligoelemente precum: A, B1, B2, B6, B9, E, F, K, P, beta-caroten, celuloza, fosfor, potasiu, fier, calciu, magneziu.

Datorita proprietatilor sale antioxidante, catina se recomanda pentru intarirea sistemului imunitar (vindeca virozele respiratorii si gripa), sanatatea ochilor, prevenirea imbatranirii, reglarea sistemului endocrin, reglarea nivelului de lipide din sange si reducerea inflamatiilor.

Boabele de catina se recolteaza din luna august pana la sfarsitul lui octombrie, dar si in timpul iernii. Chiar si inghetate, boabele sunt perfect pentru utilizare. Pe timpul iernii, fructele se pastreaza foarte bine in miere de albine.

Citeste continuarea pe Realitatea.net

foto prima pagina: Lunov Mykola, Shutterstock

Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor: