Putem face aceasta reteta la micul dejun, pranz sau cina - cartofii, cascavalul si ceapa calita satisfac pana si cel mai pretentios gurmand.

Video: Adauga piure de cartofi peste chiftelele de carne

Cine nu iubeste piureul de cartofi? Fie ca este vorba de o cina obisnuita in familie sau de o masa festiva, multe gospodine aleg sa serveasca piure de cartofi ca garnitura... insa de foarte multe ori fac mai mult decat trebuie. Piure-ul de cartofi amestecat cu ceapa calita, cascaval si putin bacon garanteaza o reteta de chiftelute delicioase.

Ingredientele necesare:

- 2 linguri de ulei de masline;
- o ceapa mica, tocata fin;
- trei catei de usturoi maruntiti;
- patru cani de piure de cartofi;
- un ou batut;
- 4 linguri de faina;
- doua fire de ceapa verde maruntite;
- 2 linguri de patrunjel maruntit;
- 1/2 lingurita piper;
- 6 felii de bacon tocate;
- o cana de branza cheddar/ cascaval.

Mod de preparare: se pun la calit ceapa, usturoiul si baconul. Intr-un bol se amesteca piureul de cartofi cu oul batut, ceapa verde, patrunjelul maruntit si cascavalul, apoi se adauga si amestecul calit si faina.

Se ia o cantitate de amestec si i se da o forma in mana, apoi se pune in tigaie la prajit.

sursa imagine interior si prima pagina: Timolina, Shutterstock

Video: Cea mai buna reteta de piure de cartofi LA CUPTOR
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor: