Putem face aceasta reteta la micul dejun, pranz sau cina - cartofii, cascavalul si ceapa calita satisfac pana si cel mai pretentios gurmand.

Par deshidratat, aspru si lipsit de stralucire? Am gasit solutia!

Cine nu iubeste piureul de cartofi? Fie ca este vorba de o cina obisnuita in familie sau de o masa festiva, multe gospodine aleg sa serveasca piure de cartofi ca garnitura... insa de foarte multe ori fac mai mult decat trebuie. Piure-ul de cartofi amestecat cu ceapa calita, cascaval si putin bacon garanteaza o reteta de chiftelute delicioase.

Ingredientele necesare:

- 2 linguri de ulei de masline;
- o ceapa mica, tocata fin;
- trei catei de usturoi maruntiti;
- patru cani de piure de cartofi;
- un ou batut;
- 4 linguri de faina;
- doua fire de ceapa verde maruntite;
- 2 linguri de patrunjel maruntit;
- 1/2 lingurita piper;
- 6 felii de bacon tocate;
- o cana de branza cheddar/ cascaval.

Mod de preparare: se pun la calit ceapa, usturoiul si baconul. Intr-un bol se amesteca piureul de cartofi cu oul batut, ceapa verde, patrunjelul maruntit si cascavalul, apoi se adauga si amestecul calit si faina.

Se ia o cantitate de amestec si i se da o forma in mana, apoi se pune in tigaie la prajit.

sursa imagine interior si prima pagina: Timolina, Shutterstock

Video: Adauga piure de cartofi peste chiftelele de carne
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor: