Dupa parerea mea, prajitura TIRAMISU este cea mai delicioasa si mai simpla prajitura pe care o poti face acasa; iti ia doar cateva minute pentru o prepara si nu este nevoie sa pornesti cuptorul.

Păr hidratat, sănătos și ușor de pieptănat? Se poate!

Ingredientele necesare:

- 500 grame mascarpone
- 400 grame piscoturi
- 250 ml de cafea
- esenta de migdale
- 3-4 linguri de zahar pudra
- 3 oua
- o lingura cacao

Cum se prepara:

Sparge ouale si separa albusurile de galbenusuri. Adauga galbenusurile intr-un bol si peste ele pune 3-4 linguri de zahar pudra; amesteca foarte bine timp de cateva minute. Adauga mascarpone si mixeaza bine pana cand se leaga crema. La final pune putina esenta de migdale pentru mai multa aroma.

Intr-un alt vas bate bine albusurile pana cand devin spuma. Peste acestea, toana amestecul din celalalt bol si amesteca usor, cu o paleta. Pune crema la frigider pentru a se racori putin.

Ia cate un piscot, inmoaie-l in cafeaua neindulcita si rece si adauga-l intr-o tava. Repeta procesul pana cand fundul tavii este complet acoperit de piscoturi. Peste acestea intinde jumatate din crema. Aseaza deasupra al doilea strat de piscoturi cu cafea si toarna restul de crema. Baga la frigider pentru cel putin o ora si jumatate. Pudreaza cu o lingura de cacao inainte de a servi.

Prajitura fara coacere. Gata in cinci minute
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor: