Cat de bune sunt prunele pentru organismul nostru?

Tratamente naturiste cu scortisoara. Ce proprietati terapeutice are acest condiment?

Fructele carnoase, de culoare albastru inchis sau galbui sunt consumate in stare proaspata, dar isi gasesc multiple intrebuintari si in industria alimentara, ele fiind folosite pentru conserve, gemuri sau sucuri. Fructele care nu au ajuns la maturitate deplina sunt uneori intrebuintate in combinatie cu muraturile.

Prunele sunt o sursa importanta de vitamina C, fiecare fruct continand 7% din aportul recomandat zilnic unei persoane. Vitamina C este un antioxidant care apara celulele de o posibila degradare. Mecanismul prin care prunele combat anemia si previn reaparitia acesteia nu este legat de continutul ridicat de fier al acestor fructe, ci de actiunea vitaminei C, care intervine in absorbtia fierului la nivelul organelor digestive, jucand astfel un rol indirect in prevenirea si tratarea anemiei feriprive.

Citeste continuarea pe Realitatea.net

foto prima pagina: Sea Wave, Shutterstock

Tratamente moderne vs. tratamente naturiste pentru varice - ce spun medicii
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor: