Nu ati mancat niciodata ciuperci pane mai bune ca acestea. Va spun sincer - sunt DELICIOASE.
O reteta de ciuperci pane crocante, cum nu ati mai mancat niciodata. Mai mult, se pare ca pana si copiii sunt incantati de aceste bunatati.
Ingredientele necesare;
- 300 de grame de ciuperci cu tot cu codite;
- 2 cani de pesmet fin;
- 1 1/3 cana de faina;
- 3 oua batute;
- o lingurita praf de usturoi;
- 1/2 lingurita praf de ceapa;
- 1/2 lingurita cimbru uscat;
- sare si piper macinat dupa gust;
- ulei vegetal pentru prajit.
Indicatii:
- Se spala bine ciupercile si se lasa la uscat intr-o sita (le putem sterge si cu servetele din hartie);
- Intr-o farfurie adaugam faina, in alta ouale batute si in a cea de-a treia pesmetul amestecat cu praful de usturoi, praful de ceapa, cimbrul uscat, sarea si piperul;
- Adaugam ulei vegetal intr-o tigaie si lasam sa se incinga;
- Luam cate o ciupercuta si o trecem complet prin faina, scuturam excesul, trecem prin ou, scuturam excesul si, la final, trecem prin pesmet. Punem la prajit si repetam procesul si cu celelalte ciuperci;
- Lasam sa se prajeaca timp de 5-7 minute (pana cand ciupercile sunt rumenite).
foto interior si prima pagina: Brent Hofacker, Shutterstock