O reteta de ciuperci pane crocante, cum nu ati mai mancat niciodata. Mai mult, se pare ca pana si copiii sunt incantati de aceste bunatati.

Par deshidratat, aspru si lipsit de stralucire? Am gasit solutia!

Ingredientele necesare;

- 300 de grame de ciuperci cu tot cu codite;
- 2 cani de pesmet fin;
- 1 1/3 cana de faina;
- 3 oua batute;
- o lingurita praf de usturoi;
- 1/2 lingurita praf de ceapa;
- 1/2 lingurita cimbru uscat;
- sare si piper macinat dupa gust;
- ulei vegetal pentru prajit.

Indicatii:

- Se spala bine ciupercile si se lasa la uscat intr-o sita (le putem sterge si cu servetele din hartie);

- Intr-o farfurie adaugam faina, in alta ouale batute si in a cea de-a treia pesmetul amestecat cu praful de usturoi, praful de ceapa, cimbrul uscat, sarea si piperul;

- Adaugam ulei vegetal intr-o tigaie si lasam sa se incinga;

- Luam cate o ciupercuta si o trecem complet prin faina, scuturam excesul, trecem prin ou, scuturam excesul si, la final, trecem prin pesmet. Punem la prajit si repetam procesul si cu celelalte ciuperci;

- Lasam sa se prajeaca timp de 5-7 minute (pana cand ciupercile sunt rumenite).

foto interior si prima pagina: Brent Hofacker, Shutterstock

Alchimia iubirii: Amesteca aceste 12 ingrediente
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor: