Renunta la pizza obisnuita si incearca aceasta reteta de pizza cu blat de conopida: fara gluten, fara faina si extrem de delicioasa si de crocanta.

Ingredientele necesare:

- 4 cani de conopida cruda data prin robotul de bucatarie; - un ou batut; - branza de capra: 1/3 cana (sau branza ricotta); - o lingurita de oregano uscat; - un varf de cutit de sare; - un varf de cutit de piper.

Cum se prepara:

- fierbe putina apa intr-un vas si imediat ce a ajuns la punctul de fierbere adauga conopida maruntita. Acopera cu un capac si lasa la gatit pentru aproximativ 4 minute. Scoate conopida si pune-o intr-o sita pentru a elimina apa, apoi foloseste un prosop de bucatarie curat, presand usor (nu mai trebuie sa contina deloc apa);

- amesteca oul batut cu branza, conopida maruntita si condimentele, apoi transfera totul pe o tava de copt, incercand sa formezi un blat de pizza. Baga la cuptor pentru 35-40 de minute. Scoate din cuptor, adauga sosul si ingredientele preferate, apoi baga din nou la cuptor pentru aproximativ 7 minute.

foto interior si prima pagina: RoJo Images, Shutterstock

Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor: