Cine a spus ca trebuie sa stai ore in sir in bucatarie in perioada sarbatorilor pentru a pregati mancaruri sofisticate si dificile pentru familie si invitati? Eu sunt adepta retetelor usoare, cu putine ingrediente, care se prepara in scurt timp... iar aceasta reteta de biscuiti este ideala pentru perioada sarbatorilor (mai ales daca achitionam cateva forme speciale pentru a taia aluatul) si va fi pe placul tuturor.

Targuri de Craciun fermecate desprinse din basmele copilariei

Ingredientele necesare:
- 4 cani de faina;
- 1 1/4 cana de zahar;
- 1 1/4 cana de unt la temperatura camerei;
- 2 oua mari;
- o lingurita extract vanilie;
- o lingurita praf de copt;
- 1/4 lingurita de sare;
- optional: scortisoara;

Mod de preparare:
- intr-un bol mare amesteca cu telul (sau mixerul de bucatarie) untul si zaharul pana devin de o consistenta cremoasa (3-4 minute);
- intr-un alt bol bate ouale si adauga vanilia si scortisoara, apoi adauga-le peste unt si zahar;
- intr-un alt bol amesteca faina cu praful de copt si cu sare;
- treptat, adauga amestecul de faina peste ingredientele umede si amesteca pana se incorporeaza;
- imparte aluatul in doua bucari si formeaza 2 discuri, inveleste-le in folie si baga-le la frigider pentru cel putin o ora;
- incalzeste cuptor si pune foaie de copt in tava;
- ruleaza fiecare disc de aluat pe o suprafata plana si foloseste discuri cu forme de sarbatori pentru a taia biscuitii;
- pune in tava si lasa la cuptor pentru 7-9 minute.

foto interior si prima pagina: grafvision, Shutterstock

3 tipuri de dulciuri recomandate chiar si la dieta
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor: