Calitatile terapeutice ale acestei ciuperci au fost relevate de doi cercetatori americani, care au descoperit in padurile Braziliei o comunitate de oameni in care media de varsta nu doar ca depasea 100 de ani, dar indivizii respectivi erau foarte sanatosi. Analizandu-le modul de viata, au constatat ca hrana lor de baza era constituita din ciuperca Agaricus. Analizele de laborator au evidentiat proprietatile sale extraordinare si astfel s-a inceput extinderea culturii si aclimatizarea ei in conditii controlate.

Numeroase teste au fost realizate si de cercetatorii japonezi, cunoscuti pentru meticulozitatea lor. Rezultatele au fost spectaculoase - stoparea evolutiei bolilor in proportie de 99,4% si vindecarea lor completa in 90% din cazuri. Testele au demonstrat urmatoarele proprietati ale ciupercii Aagaricus:

- Sistemul circulator: leucemie, limfom malign, limfom cauzat de boala Hodgkin, boli ale inimii, infarct miocardic, arterioscleroza, angina pectorala, tromboze, boli vasoconstrictive, hipertensiune, hipotensiune etc.

Citeste continuarea pe Realitatea.net

foto prima pagina: Svetlana Lukienko, Shutterstock

Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor: