Morcovul este foarte recomandat copiilor fiindca ii ajuta in procesul de crestere. Morcovul crud contine aproximativ 90% apa plus proteine, glucide, lipide, vitaminele A, B1, B2, B6, C, K, PP, fier, calciu, magneziu, acid folic, fosfor, potasiu, sodiu, fibre dietetice. Toate acestea impreuna cu mai putin de 50 calorii la 100 de grame.
Morcovii se pot consuma in stare cruda, in salate sau gatiti in supe si mancaruri. Tulpina verde de asemenea se poate consuma, desi nu este o practica obisnuita. In urma fierberii, aproximativ 70% din vitamina A continuta este distrusa, la fel ca si vitamina C si multe alte substante nutritive. Totusi, este important de stiut ca vitaminele si mineralele ramase dupa fierbere sunt mult mai usor de asimilat decat din morcovul crud.
Citeste continuarea pe Realitatea.net
foto prima pagina: Ekaterina Kondratova, Shutterstock
Spune-ti parerea!