Indiferent de cat de mult am incerca sa preparam mancaruri sofisticate, micul dejun nu este complet fara cateva felii de paine calda, delicioasa. Exista, insa, un truc minunat pentru a face cel mai bun mic dejun din lume: este vorba despre conuri de paine cu omleta. Deja suna tenant, nu?

Iata cat de usor este.

Ingredientele necesare:

- un aluat congelat (tinut peste noapte in frigider pentru a se decongela); - un ou batut; - seminte de mac, susan sau de floarea soarelui (in functie de preferinte, putem adauga si alte seminte); - oua jumari (sau omleta cu ingredientele noastre preferate).

Cum se prepara: - incalzim cuptorul la 200 de grade celsius; - tapetam o tava de cuptor cu hartie de copt; - facem un con din hartie, apoi adaugam in jurul acestuia folie de aluminiu (sunt necesare 8 conuri); - impartim aluatul in opt bucati egale, pe care le rulam; - infasuram bucatile de aluat pe conuri, punem pe foaia de copt si lasam sa creasca pentru aproximativ 20 de minute; - ungem conurile cu ou batut si presaram semintele; - dam la cuptor pentru aproximativ 16 minute, pana capata o culoare aurie; - lasam conurile sa se raceasca, apoi le umplem cu oua jumari sau omleta preferata.

foto prima pagina: captura Youtube

Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor: