Sunt incredibil de bune... si se fac in doar cateva minute :)
Aceasta varianta de prajiturele cu morcov este perfecta pentru o gustare rapida de dupa amiaza, un mic dejun in graba sau chiar ca desert pentru cina. Vei avea nevoie de destul de multe ingrediente pentru a prepara aceste bunatati, insa cel mai probabil multe dintre ele sunt deja in bucataria ta:
- 3 morcovi curatati si dati prin razatoare; - o cana de faina; - un varf de sare; - jumatate lingurita ghimbir praf; - jumatate lingurita scortisoara; - 1/3 cana de zahar; - 1/3 cana zahar brun (poate fi inlocuit cu zahar alb obisnuit); - jumatate pachet de unt topit; - un galbenus de ou; - 3/4 cana de fulgi de ovaz; - 1/4 cana stafide; - 3/4 cana nuci pecan (sau nuci obisnuite, alune, migdale) maruntite; - 1/4 cana zahar pudra; - 50 de grame de crema de branza; - 2 linguri de gem de caise.
Cum se prepara:
- rade morcovii sau baga-i in robotul de bucatarie pana cand sunt tocati foarte fini.
- intr-un alt bol adauga zaharul, untul topit si galbenusul de ou; amesteca cu un tel, apoi adauga amestecul de faina peste acestea. Continua prin a adauga ovazul, stafidele si morcovii. Combina bine si baga la frigider pentru 30 de minute.
- din aluat formeaza bilute mici pe care le dai prin nucile maruntite; pune pe o tava tapetata cu hartie de copt si coace pentru 10 minute.
- scoate din cuptor si da o mica gaura in centrul fiecarei prajiturele; baga la cuptor pentru inca 10 minute.
- intr-un bol combina 4 linguri de unt cu zaharul pudra pana la omogenizare. Adauga crema de branza, amesteca foarte bine, iar la final adauga gemul. Umple fiecare prajitura cu acest amestec.
Spune-ti parerea!