Setari Cookie-uri

Din ce e facut, de fapt, pateul vegetal. Vei mai manca vreodata?

Anumiti aditivi alimentari din pateurile de post pot provoca serioase probleme de sanatate atunci cand sunt consumati in cantitati mari, avertizeaza Asociatia pentru Protectia Consumatorilor din Romania, care a realizat un studiu pe 70 de sortimente de pateu vegetal din mai multe hipermarketuri din Bucuresti. Analiza a scos la iveala si o serie de nereguli in etichetarea pateurilor de post.

Pateul vegetal este un adevarat pericol pentru sanatate, deoarece contine un numar foarte mare de aditivi alimentari. Din analiza etichetelor a 70 de sortimente de pateu a rezultat ca doar unul singur nu contine aditivi alimentari. Cele mai multe produse analizate au in lista lor de ingrediente peste 10 aditivi alimentari, ajungand si pana la 15. Cei mai multi sunt extrem de toxici pentru organismul nostru.

De exemplu, E635 – Ribonucleotid disodic. Desi este posibil cancerigen, el a fost identificat in 29 din cele 70 de produse analizate.

Un alt aditiv alimentar, E1520 – Propilen glicol, produce stari depresive ale sistemului nervos central, este neurotoxic si cardiotoxic, iar in contact cu pielea produce dermatite.

Citeste continuarea pe Realitatea.net

foto prima pagina: Ekaterina Kondratova, Shutterstock

Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
17 Martie 2016
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.