Anumiti aditivi alimentari din pateurile de post pot provoca serioase probleme de sanatate atunci cand sunt consumati in cantitati mari, avertizeaza Asociatia pentru Protectia Consumatorilor din Romania, care a realizat un studiu pe 70 de sortimente de pateu vegetal din mai multe hipermarketuri din Bucuresti. Analiza a scos la iveala si o serie de nereguli in etichetarea pateurilor de post.
Pateul vegetal este un adevarat pericol pentru sanatate, deoarece contine un numar foarte mare de aditivi alimentari. Din analiza etichetelor a 70 de sortimente de pateu a rezultat ca doar unul singur nu contine aditivi alimentari. Cele mai multe produse analizate au in lista lor de ingrediente peste 10 aditivi alimentari, ajungand si pana la 15. Cei mai multi sunt extrem de toxici pentru organismul nostru.
De exemplu, E635 – Ribonucleotid disodic. Desi este posibil cancerigen, el a fost identificat in 29 din cele 70 de produse analizate.
Un alt aditiv alimentar, E1520 – Propilen glicol, produce stari depresive ale sistemului nervos central, este neurotoxic si cardiotoxic, iar in contact cu pielea produce dermatite.
Citeste continuarea pe Realitatea.net
foto prima pagina: Ekaterina Kondratova, Shutterstock
- Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice.
- Roxana Nemeș a părăsit Survivor All Stars din cauza unei probleme medicale cu care tot mai multe femei se confrunta
- Familia Addams vizitează Craiova, Outfitul șearpelui se vede la București
- Cătălin Botezatu critică ținuta aleasă de Carmen Iohannis la încoronarea Regelui Charles. Ce spune despre Principesa Margareta?