Bulgurul denumeste un amestec de boabe de grau macinate mare. Cu toate ca bulgurul poate contine mai multe tipuri de grau, de obicei este din grau tare. Acesta este un ingredient ce se gateste la fel ca orezul sau cuscusul, dar are valori nutritionale mai mari.

Coriandrul. Cinci beneficii pentru sanatate

Pentru a-l folosi, bulgurul se lasa la inmuiat in lichid minimum o ora si jumatate (de preferat doua ore), iar apoi este gata pentru consum. Se poate inmuia in apa, supa de legume, suc de rosii sau alte lichide, in functie de reteta pentru care se pregateste.

E un ingredient potrivit pentru cei care prefera regimul vegetarian, fiind usor de folosit in retete. Are un continut de fibre, proteine si vitamine mai mare decat orezul alb si un indice glicemic scazut, fiind bun si in diete.

Citeste continuarea pe Realitea.net

foto prima pagina: Nataliya Arzamasova, Shutterstock

Alchimia iubirii: Amesteca aceste 12 ingrediente
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor: