Capsuna albastra a fost creata de catre cercetatori in laborator si are parte de toate calitatile capsunei clasice, de la gust si aroma sau textura.

Alimentele pot avea un gust diferit dupa cafea

Initial, oamenii de stiinta au intentionat sa imbunatateasca capacitatea capsunilor de a rezista la temperaturi scazute, inclusiv la inghet. Acestia au luat decizia sa includa in structura genetica a capsunilor clasice o gena care apartine unei specii de peste care traieste in Arctica.

Acest peste nu ingheata indiferent de temperatura mediului, potrivit BBC. In urma testelor de laborator, s-a observat ca aceasta combinatie a determinat aparitia acestei culori si asa a rezultat un fruct albastru, care poate rezista la temperaturi foarte scazute.

Citeste continuarea pe Realitatea.net

foto prima pagina: Pixotico, Shutterstock

Oamenii inteligenti merg la somn tarziu, lasa mizerie peste tot si folosesc un limbaj neadecvat
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor: