Laptele de soia contine izoflavone, compusi din familia fitoestrogenilor. Acestia sunt hormoni vegetali bogati in fibre si in acizi grasi polinesaturati. Sub actiunea lor, scade coelsterolul „rau“ (LDL) si se echilibrareaza tensiunea arteriala.

Horoscopul SANATATII: descopera ce iti rezerva astrele in aceasta saptamana

Laptele de soia este bogat in vitamine, minerale, proteine vegetale si acizi grasi Omega-3. Nutritionistii il recomanda in curele de slabire, pentru ca este hranitor si are aport caloric scazut (40 kcal/100 ml).
Scut anticancer – sau nu?

Efectul anticancerigen al acestui produs este controversat. Se crede ca, impreuna cu o alimentatie variata, laptele de soia scade riscul aparitiei cancerului la san.

Citeste continuarea pe Realitatea.net

foto prima pagina: Khomkrit Phonsai, Shutterstock

Efectele adverse ale consumului de lapte de soia
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor: