Efectele uimitoare ale feniculului. Putini stiu cat este de eficient!

Efectele uimitoare ale feniculului. Putini stiu cat este de eficient!
Kudika
31 Mai 2016

Feniculul, planta magica, vindecatoare, cu gust dulce, inrudita cu patrunjelul, morcovul si mararul, este folosita ca ingredient in retete si ca planta medicinala de sute de ani.

Feniculul, pe langa gustul deosebit confera o sursa inegalabila de vitamina C, vitamina A, antioxidanti, potasiu, acid folic si fibre.

Fructele de fenicul, in afara de valoarea lor fitoterapeutica, reprezinta si un foarte apreciat condiment. Ele contin 2-7% ulei volatil format din anetol, transanetol si cisanetol, limonen, alfa-pinen, fencona, metilcarvicol, extragol; lipide, aleurona, derivati cumarinici, flavonoide (cvercitin, camferoglicozid, flavonol-3-glucuronid), zaharuri, substante minerale, mucilagii, stigmasterina.

Teoretic, toata planta este comestibila. Frunzele sale aromatizeaza salatele sau sunt utilizate ca ingredient pentru sosuri. Tulpina si bulbul, in afara de salate, pot fi consumate alaturi de branza. Depinde insa de specie.

Grecii l-au considerat ca pe un medicament, dar si ca produs alimentar, iar romanii l-au apreciat mai mult ca pe un condiment.

Citeste continuarea pe Realitatea.net

foto prima pagina: pixabay.com

Vizionare placuta

Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:


Setari Cookie-uri