A fost odata un rege care a dat veste in tot regatul ca ofera un premiu celui care picteaza un tablou care ilustreaza cel mai bine pacea. Multi artisti au incercat. Regele a primit zeci de picturi, pe care le analiza cu toata seriozitatea.

Au existat doar doua care i-au placut cu adevarat si dintre care trebuia sa aleaga cel mai frumos tablou al pacii.

Primul tablou era unul cu un lac linistit; lacul era o oglinda perfecta a muntilor pasnici din jurul ei. Un cer albastru, cu nori albi si pufosi, alcatuia o adevarata cortina naturala. Toti cei care au vazut aceasta pictura au considerat ca era o imagine perfecta a pacii.

Celalalt tablou continea munti. Acestia erau accidentati si goi. Deasupra lor era un cer furios, cu nori negri, din care cadeau stropi mari de ploaie. Cateva fulgere luminau intreg peisajul. In partea de jos a unui versant era o cascada cu cea mai tulbure apa. Cand regele s-a uitat la tablou, in spatele cascadei a vazut un arbust minuscul care crestea dintr-o fisura in stanca. Pe acel arbust, o pasare isi construise cuibul. Acolo, in mijlocul cascadei, intr-un loc pustiu si de nelocuit, exista pacea perfecta.

Acum va intrebam: Dupa parerea voastra, care tablou a castigat premiul?

Regele a ales cea de-a doua imagine. Si stiti de ce?

Pentru ca pacea nu inseamna sa fii intr-un loc in care nu exista niciun zgomot, nu exista probleme sau munca grea. Pacea inseamna sa fii in mijlocul tuturor acestor lucruri si inca sa fie liniste in sufletul tau. Acesta este sensul real al pacii.

foto prima pagina: non15, Shutterstock.com

Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor: