Setari Cookie-uri

De ce este mai bine sa fii singura decat sa fii intr-o relatie si sa te simti nefericita?

Fericirea ti-o faci singura, nu astepta ca cineva sa te faca fericita.

Recent, oamenii de stiinta au anuntat ca "este mai bine sa fii singura decat sa fii cu persoana gresita". Potrivit BrightSide, studiul a fost publicat in revista stiintifica "Psihologia Familiei" si arata ca este mai bine sa fii singur decat intr-o relatie in care esti nefericita; relatiile sunt puternic legate de sanatatea fizica si mentala.

Inainte de a ajunge la aceasta concluzie, cercetatorii de la Universitatea din Buffalo (New York, Statele Unite ale Americii) au petrecut doi ani studiint doua sute de adulti tineri care se aflau in relatii serioase. Nu conta daca era vorba despre o simpla relatie sau chiar despre casatorie deoarece ambele influenteaza sanatatea noastra.

Multi dintre noi credem ca este mai bine sa fim cu cineva decat sa fim singuri si, chiar daca nu ne simtim bine si nu suntem fericiti cu persoana respectiva, ramanem in relatie, lasand ca timpul sa treaca pe langa noi. Insa se pare ca un astfel de rationament poate avea un impact negativ asupra sanatatii noastre. Rezultatele au aratat ca partenerii care se simt confortabil intr-o relatie, se inteleg foarte bine si nu au certuri zilnice, sunt mult mai sanatosi decat ceilalti.

Citește și:

Potrivit lui Ashley Barr, autorul principal al studiului, lipsa stabilitatii in relatii este legata in mod direct de depresie, dependenta de alcool, precum si de problemele de sanatate.

Aceeasi situatie a fost expusa si in revista stiintifica "Psychosomatic Medicine." Au fost publicate pana si cifrele studiului. De exemplu, o persoana care are in mod constant certuri cu partenerul de cuplu are un risc de 8,5% mai mare la bolile cardiovasculare decat o persoana care traieste in dragoste si armonie cu partenerul sau.

Asadar... ganditi-va la relatia voastra. Poate ca este timpul sa schimbati ceva si sa acordati o mai multa atentie sanatatii voastre.

foto prima pagina: Netfalls Remy Musser, Shutterstock

Vizionare placuta


Kudika
11 Septembrie 2016
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.