Ati auzit, desigur, de multe ori, zicala „norocul si-l face omul”. Credeti ca e asa? Sau, dimpotriva, sunteti dintre cei care cred ca tot ceea ce se intampla in viata este in afara controlului nostru si, daca ai noroc, bine de tine, daca n-ai, n-ai si gata. In ultimele decenii, acest subiect a devenit obiectul unor investigatii stiintifice.

Dr. Richard Wiseman, de profesie psiholog - in prezent profesor la Universitatea Hertfordshire, din Marea Britanie -, fara a contrazice ideea ca intamplarea exista, el insista totusi asupra ideii ca o mare parte din responsabilitatea pentru felul in care le merge oamenilor in viata le revine lor insisi, ca probabilitatea de a ne merge bine poate fi influentata in mod constient, ca putem, efectiv, sa ne sporim considerabil sansele de a ni se intampla lucruri bune - adica norocul - prin propriile atitudini, comportamente, actiuni.

Psihologul este autorul unor studii si experimente care au aratat ca, realmente, oamenii pot deveni mai norocosi, adic mai predispusi la aparitia, in viata lor, a unor intamplari benefice; dar asta cu conditia de a actiona, nu de a sta cu bratele incrucisate, asteptand norocul sa pice din cer (si plangandu-se ca nu pica).

Citeste continuarea pe Realitatea.net

foto prima pagina: AstroStar, Shutterstock

Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor: